The Huguenot Chenin Blanc 2018

Skøn hyldest til passioneret winemaker

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 74,95 DKK stk.
64,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Salat
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Skøn hyldest til passioneret winemaker

Historisk lækker Chenin Blanc fra Loire Valley i Sydafrika. Efter modningen i dalen, som er præet af lange solrige dage, hvor solen ubarmhjertigt banker ned over druestokkene, fragtes de saftige druer til vinkælderen i Franschhoek, hvor fermenteringen gennemføres. Franschhoek er kendt som det ”franske” område, da det var her de franske koloniherrer slog sig ned ved deres ankomst. Siden kolonitiden har meget ændret sig, men området bære i dag stadig præ af den franske historie og kultur, som blandt andet ses på de mange restaurationer og vinkældreder der stadig bære franske navne. Denne vin er også en hyldest til franske Huguenots, som satte sit passionerede aftryk på den sydafrikanske vinproduktion. Winemakeren har anvendt en langsom fermentering, hvilket fremmer modenhed i denne eminente 2018 årgang.

Vinen kaster en skøn gylden farve af sig, og indfinder sig elegant i glasset. Næsen er fyldt med modenhed hvor citrus, tropisk frugt og små nuancer af honning løber med opmærksomheden. I munden har vinen en meget behagelig fylde med et delikat cremet touch. Smagen bekræfter næsen med frisk tropisk frugt og honning, men byder også på supplerende noter af solrig ananas. Eftersmagen er meget behagelig og bliver skønt hængende i ganen.

Denne modne Chenin Blanc agerer perfekt ledsager til den folie-bagte fisk, grillede kylling, karakterfulde salater eller krydrede asiatiske mad. Vi anbefaler at servere vinen v/ 10-12 grader. Skøn balance mellem friskhed og modenhed.

Denne eminente 2018 årgang bærer tydeligt præ af de mange solskintimer i modningsperioden og den meget elegante håndtering igennem fermentering.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Sydafrika
Låg
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Loire Valley
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2019-2021
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt