Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Svinekæber i rødvin

Banner-svinekæber

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som hovedret

Forberedelsestid: 30 minutter.

Tilberedningstid: Ca. 2½ time

Ingredienser:

Svinekæber:

  • 1 kg. svinekæber
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 bouquet garni af ½ porre, 2 laurbærblade, 6 timian kviste og 4 rosmarin kviste bundet sammen.
  • 6 hele enebær
  • 4 hele allehånde
  • ½ flaske rødvin
  • Ca. 3 dl. kalvefond
  • Olie og smør til stegning

 

Urtemos:

  • 6 store kartofler
  • ½ knoldselleri
  • 2 – 3 store gulerødder
  • 1 porre
  • 50 g. smør
  • Piskefløde
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Svinekæber:

  1. Skræl kartofler, knoldselleri og gulerødder som skæres i tern.
  2. Skær løg og hvidløg i tern.
  3. Rens svinekæberne for de værste sener.
  4. Varm en gryde op ved høj middelvarme, og hæld lidt olie og dernæst smør i.
  5. Brun svinekæberne på alle sider, og tag dem dernæst op.
  6. Kom grøntsagerne ved, og skru ned for varmen til under middel. Sauter grøntsagerne indtil løgene er klare.
  7. Kom svinekæberne tilbage i gryden, og hæld rødvinen ved. Lad det koge op, og dæk svinekæberne med kalvefond.
  8. Kom bouquet garnien og enebær og alleånde i.
  9. Læg et låg på gryden og skru ned for varmen.
  10. Lad svinekæberne simrer i ca. 2½ - 3 timer indtil de er meget møre.
  11. Tag svinekæber, bouquet garni og krydderier op af gryden.
  12. Blend saucen med grøntsagerne i, som vil give saucen ekstra meget smag. Tilsæt evt. lidt piskefløde og smag til med salt og peber.
  13. Kog evt. saucen lidt ned, hvis der er meget, og kom dernæst svinekæberne tilbage i gryden, hvor de varmes op.

 

Urtemos:

  1. Skræl kartofler, knoldselleri og gulerødder som skæres i stykker.
  2. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  4. Mos dem groft, og kom smørret i og rør rundt.
  5. Del porren på langs, og skær den dernæst i meget tynde skiver, som blandes i mosen og varmes op.
  6. Tilsæt lidt piskefløde og evt. mere smør.
  7. Smag til med salt og peber.

 

Svinekæber er en rigtig dejlig gryderet, hvor man virkelig får noget svinekød der både smelter på tungen og smager utrolig godt. Retten skal simre i 2½ til 3 timer, som gør at svinekæberne næsten falder fra hinanden, og får rigtig meget smag fra de øvrige ingredienser de har simret med. Man kan variere krydderierne efter ens egen smag.

Søren fra Gastromad.dk har valgt, at serverer svinekæberne sammen med en urtemos bestående af kartofler, knoldselleri, gulerødder og porrestrimler i, som giver en god sammensætning til svinekæberne. Sammen med et glas La Guate di Noemi Valpolicella får man en virkelig god gæstemiddag.