Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Stegt rødtunge

 

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Stegt rødtunge med blancheret spidskål og nye hvide asparges og ærter en lækker forret, der passer til hele året.

4 personer
Forret

Forberedelse 25 minutter.
Tilberedning 10 minutter.

Ingredienser:

  • 4 rødtunge fileter
  • 1 spidskål
  • 2 dl. ærter
  • 1 bundt små hvide eller grønne asparges
  • Smør
  • 1½ dl. hvidvin
  • 1½ dl. Noilly Prat (fransk vermuth) eller Vermuth
  • 2½ dl. fiskefond (kan købes i supermarkeder eller ved fiskehandleren)
  • 2 skalotteløg skåret i tern
  • 150 g. smør i tern
  • Salt og peber


Fremgangsmåde:

Rødtunge:
Salt rødtungefileterne 1 time inden tilberedning for, at de bliver mere fast i kødet.
Skræl de hvide asparges og skær enderne af. Ved grønne knækkes
Snit spidskålen fint, og blancher det og aspargeserne i kogende vand med en spsk. smør i 3 minutter.
Hæld vandet fra.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Kom lidt olie på, og dernæst 3 spsk. smør.
Steg rødtungefileterne på oversiden i 1 minut, hvorefter de vendes og steges færdig i ca. 2 minutter, mens oversiden med ske overhældes med den varme smør.

Beurre Blanc Sauce:

Kom hvidvin, Noilly Prat og skalotteløg i en gryde, som varmes op til under kogepunktet. Kog væden ned til 1/3 del og tilsæt fiskefonden, som igen koges ned til det halve.
Monter saucen med smørklatterne mens der piskes indtil saucen tykner en smule og får en blød rund smag.

Anretning:

Placer 2 – 3 spsk. spidskål midt på en tallerken.
Læg rødtungen ovenpå.
Kom 1 spsk. ærter rundt om sammen med et par asparges skåret i lidt mindre stykker.
Hæld et par spsk. sauce rundt om.