Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Spareribs

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer

Hjemmelavede spareribs kan sagtens tilberedes derhjemme uden, at de skal tilberedes over 4 timer på grillen ved lav varme.
Ved ”snydemetoden” for koges de inden på grillen får lidt røg og BBQ sauce. Selv om de for koges smager de af ægte BBQ Spareribs.

Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser:

  • 3 - 4 kg. kamben/ribben 
  • Vand 
  • 2 Laurbærblade 
  • 10 hele peberkorn 
  • 5 hele allehånde 
  • 2 hele stjerneanis 
  • 2 tsk. groft salt 
  • 1½ dl. æblecidereddike
  • 1 – 2 chili
  • 1½ dl. røgflis som f.eks. hickory 
  • Ens yndlings BBQ sauce

 

Sådan gør du:

Fjern hinden på bagsiden af kambenene ved, at stikke en spids kniv ind under hinden i det ene hjørne. Med et stykke køkkenrulle kan man få fat i hjørnet og trække hinden af.
Del siderne i halve og placer dem i en stor gryde, hvor de dækkes med vand.
Kom krydderier, æblecidereddike og salt ved.
Kog dem ved svag varme i 30 minutter, hvorefter de køles ned.
Hæld røgflisen i en skål som dækkes med vand. Lad det trække i 30 minutter.
Tænd grillen og læg benene placer dem i en spareribsholder.
Ved kulgrill kommes træflisen direkte ovenpå kullene, hvorefter låget lukkes og spjældet lukkes næsten helt i.
Ved gasgrill kommes den tørre røgflis i en røgboks som kommes på grillen inden benene lægges på risten.
Når der kommer røg placeres benene indirekte.
Lad benene røge i 5 - 10 minutter, hvorefter de pensles med en god BBQ sauce, og læg dem tilbage på grillen i ca. 10 minutter, hvorefter de jævnligt pensles med bbq saucen.

Server f.eks. kogte eller grillede majskolber.