FinansBureauet
93 points
James Suckling
92 points
Decanter

Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2012

Sådan skal en Barolo Riserva smage!

På lager
DKK 399,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 449,95 DKK stk.
404,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Utrolig flot og vellavet Barolo Riserva fra den familieejede vingård Sobrero i Castiglione Falletto.

I de romantiske og bølgende bakker omkring Castiglione, er druerne til denne Riserva med nøje udvælgelse og håndkraft blevet plukket, hvorefter Flavio på den familieejede vingård, har forædlet naturens sarte nektar til denne store Barolo. En Barolo, som kun produceres i 2.304 flasker årligt, hvilket understreger filosofien hos Sobrero, hvor lidenskab, kærlighed og tradition fremelsker vine af en meget høj kvalitet.

Vinfremstilling

Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2012 er fremstillet på 70% Nebbiolo, verdensstjernen fra Piemonte samt 20% Michet og 10% Lampia. De to sidstnævnte druesorter er lokale varianter af Nebbiolo druen.

På den kuperede vinmark i ca. 350 m.o.h., finder man de 75 år gamle vinstokke, som klippefast står forankret i undergrunden, som primært består af sand og kalksten. Høstudbyttet ligger på ca. 4.500 kg. per hektar. 

Macerationen og gæringen foregår på mindre ståltanke i ca. 50 dage. Druerne bevarer deres skal under hele processen. Efter den første gæringsproces, ledes druemosten over i nye tanke, hvor den malolaktiske gæringsproces finder sted. Denne proces tager ca. 6 måneder og tilfører vinen mere klarhed, kompleksitet og syren blødgøres.

Herefter kommer vinen på 2500 liters egetræsfade i mindst 36 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.

Vinens elementer

Denne Barolo Riserva er en sand fryd for øjet. Dens rubinrøde farve er intens og changerer over i en svag orange glød.

Dens næse er levende og byder på mange lag med en særlig mineralsk karakter.

Smagen er i en klasse for sig. Dejlig fyldig, frugtig og godt afrundet. Robust struktur med livlige, men velafbalancerede tanniner. Sprød og elegant. 

Dens flamboyante mund byder på et lækkert medley bestående af læder, sort lakrids, tørrede urter, tobak, stjerneanis og blandede krydderier.

Med Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2012 for du virkelig en flot vinoplevelse, hvor alle elementer spiller enstemmigt og harmonisk sammen og dens særpræg, kvaliteter og dna fra Sobrero og Castiglione Falletto træder frem i karakter. 

Serveringstemperatur og anvendelse

Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2012 bør serveres ved en temperatur på 16-18 grader. En topvin som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, vildt, kraftfulde gryderetter, lam og modne oste. Bør iltes 1-2 timer før servering.

Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2010

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Nebbiolo
Type
Rødvin
Vintype
Barolo
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Sobrero
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Piemonte
Lagring
36 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2020-2032
Anmeldelser
Decanter

92 points

"It's a relatively forward style, with upfront, juicy red fruit aromas. The palate is rich, plump and rounded, and while it doesn't show much finesse or nuance, it has bags of weighty fruit alongside ripe tannins. There's good acidity and decent length."

FinansBureauet

6 stjerner

"Sublim Barolo fra Sobrero, som trods sin unge alder fremstår i meget drikkeklar udgave allerede nu med lidt iltning. Peberintensiv næse med toner af fad og solbær og indsmigrende mellemfyldig mund med overraskende bløde tanniner og kontrolleret syre, som sammen med de delikate noter af røg, trøffel og brombær får vinen til at fremstå som en særdeles vellavet Barolo på højt niveau."

James Suckling

93 points

"The dried fruit really grabs your attention from the outset, hovering between dried plums and dried strawberries. In the meanwhile, it also sports tobacco, dried nutmeg and black truffles. Full body, ripe yet very structured tannins and a long, chewy finish. Intense but held back."

Om producenten

Sobrero

Siden 1940'erne og indsatsen fra bedstefar Francesco Sobrero, er den vitale Sobrero ånd blevet yderligere forstærket. Fra 1960'erne med Settimo og Pier Franco, og Flavio siden 2000 har vingården oplevet uafbrudt vækst - lige fra deres løssalg af flasker på gården, køb af nye vinmarker til ekspansion på eksportmarkederne.

De vine, der produceres af Sobrero familien, er en konstant stigende parabel - et symbol på modernitet, der krydser tiden uden at slette sit grundlæggende fundament, den tradition, der ledsager arbejdet i vinmarken og kælderen, trin efter trin, år efter år.

16 hektar vinmarker

Sobrero familien ejer hele 16 hektar vinmarker, hvoraf 13 er beliggende i Castiglione Falletto, hvor de røde vine fødes og hvor druerne vokser fra det bankende hjerte i Barolo-området. Unikke, ægte og fascinerende. Jorderne omkring Castiglione Falletto er i centrum, som definerer områdets store vine. De resterende hektarer vinmarker ligger i Canelli, dedikeret til dyrkning af Moscato druen, og til berigelse af vigtige udvalgte vine.

Sobrero vine fra Piemonte - Barolo, Dolchetto, Langhe, Barbera

Passion, kærlighed og tradition

Passion, kærlighed og tradition fusionerer arbejdet med det land,  som skaber flere ”cru” vine - Barolo, Barbera og Dolcetto, gjort unikke ved specifikke karakteristika, dufte og smag. Villero, Pernanno, Ornato, Pianta, Valentino og Parussi - seks pragtfulde ”cru” vine, der kommer fra forskellige områder, der giver grobund til fremragende vine. Den unikke og pragtfulde jordsammensætning, består af gulrødligt sand vekslede med grå mergel fra Helvetian-Tortonian periode, der er rig på mineraler og et tegn på det engang tilstedeværende varme havvand, der har sat deres præg på jorden og skænket mennesket den gave, at kunne udnytte disse jorde til en uovertruffen vinproduktion.

Vinens vugge

Vinifikationen er vinens ”vugge”, hvor vinen plejes og forædles. Efter høsten er det her, at arbejdet med vinen fortsætter. Vingården hos Sobrero er opdelt i et fermenterings område, hvor ”gudernes nektar” anvendes til vinfremstillingen. Når fermenteringsprocessen afsluttes, stedes vinen til hvile på slavoniske og franske egetræsfade (fra 25 til 45 hl kapacitet) for at ophøje dets karakteristika. Den konstante temperatur kontrol gennem hele processen tillader Barolo vinen at beholde den storhed, som den er så kendt for, og de yngre vine deres friskhed og umiskendelige duft.

Vinen bliver tappet på flaske og fyldt på lageret, til den endelige udgave af vinen bliver klar og kan smages og nydes.

Sobrero vine fra Piemonte i Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt