Sobrero Langhe D.O.C. Nebbiolo 2016

100% Nebbiolo. Smagen af Langhe.

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Smagen af Nebbiolo. Smagen af Langhe. 100% Nebbiolo fra det familieejede vinhus Sobrero i Castiglione Falletto.

Langhe vine i tre generationer. Tradition. Kærlighed. Lidenskab. En vinoplevelse med dybe rødder i Piemonte.

Vinfremstilling

I de bølgende bakker omkring Castiglione, er druerne til denne Nebbiolo nøje blevet plukket og bragt til den familieejede vingård, hvor vinmageren Flavio skånsomt forvandler druemosten til denne flotte Nebbiolo. En Nebbiolo, som der kun produceres 20.000 flasker af årligt.

Vinstokkene til denne Nebbiolo er ca. 15 år gamle og leverer et høstudbytte på ca. 8.000 kg. per hektar.

Udblødningen af druerne og gæringsprocessen finder sted i rustfrie ståltanke i ca. 25 dage med en løbende naturlig pumpning, som holder fermenteringsprocessen i gang. Druerne bevarer deres skal under hele macerationen. Efterfølgende igangsættes den malolaktiske gæring på ståltanke, hvorefter vinen fadlagrer på egetræsfade i mindst 12 måneder.

Vinens elementer

Farven i sig selv er en sand fornøjelse. Lilla rubinrød med et svagt granatrødt skær. 

Sobrero Langhe D.O.C. Nebbiolo 2016 har en livlig, sprød næse med mange nuancer af  ribs og hindbær i spidsen, akkompagneret af subtile noter af nellike, sort peber, lakrids og tjære. Alt i alt en aromatisk mosaik af skønne nuancer, som også rummer svag mineralsk karakter.

Dens mund er rig og berusende, dynamisk og frugtig saftig med faste tanniner og fin syre, som topper med en lang eftersmag med et krydret finish, der fuldender denne lækre Nebbiolo.

Serveringstemperatur og anvendelse

Sobrero Langhe D.O.C. Nebbiolo 2016 bør serveres ved en temperatur på 15-17 grader. En Nebbiolo som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, grill, lyst vildt, gryderetter, lam og modne oste. Bør iltes 1-2 timer før servering.

Vin Data
Drue
Nebbiolo
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Sobrero
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Piemonte
Lagring
12 mdr fadlagring
Anmeldelser
Om producenten

Sobrero

Siden 1940'erne og indsatsen fra bedstefar Francesco Sobrero, er den vitale Sobrero ånd blevet yderligere forstærket. Fra 1960'erne med Settimo og Pier Franco, og Flavio siden 2000 har vingården oplevet uafbrudt vækst - lige fra deres løssalg af flasker på gården, køb af nye vinmarker til ekspansion på eksportmarkederne.

De vine, der produceres af Sobrero familien, er en konstant stigende parabel - et symbol på modernitet, der krydser tiden uden at slette sit grundlæggende fundament, den tradition, der ledsager arbejdet i vinmarken og kælderen, trin efter trin, år efter år.

16 hektar vinmarker

Sobrero familien ejer hele 16 hektar vinmarker, hvoraf 13 er beliggende i Castiglione Falletto, hvor de røde vine fødes og hvor druerne vokser fra det bankende hjerte i Barolo-området. Unikke, ægte og fascinerende. Jorderne omkring Castiglione Falletto er i centrum, som definerer områdets store vine. De resterende hektarer vinmarker ligger i Canelli, dedikeret til dyrkning af Moscato druen, og til berigelse af vigtige udvalgte vine.

Sobrero vine fra Piemonte - Barolo, Dolchetto, Langhe, Barbera

Passion, kærlighed og tradition

Passion, kærlighed og tradition fusionerer arbejdet med det land,  som skaber flere ”cru” vine - Barolo, Barbera og Dolcetto, gjort unikke ved specifikke karakteristika, dufte og smag. Villero, Pernanno, Ornato, Pianta, Valentino og Parussi - seks pragtfulde ”cru” vine, der kommer fra forskellige områder, der giver grobund til fremragende vine. Den unikke og pragtfulde jordsammensætning, består af gulrødligt sand vekslede med grå mergel fra Helvetian-Tortonian periode, der er rig på mineraler og et tegn på det engang tilstedeværende varme havvand, der har sat deres præg på jorden og skænket mennesket den gave, at kunne udnytte disse jorde til en uovertruffen vinproduktion.

Vinens vugge

Vinifikationen er vinens ”vugge”, hvor vinen plejes og forædles. Efter høsten er det her, at arbejdet med vinen fortsætter. Vingården hos Sobrero er opdelt i et fermenterings område, hvor ”gudernes nektar” anvendes til vinfremstillingen. Når fermenteringsprocessen afsluttes, stedes vinen til hvile på slavoniske og franske egetræsfade (fra 25 til 45 hl kapacitet) for at ophøje dets karakteristika. Den konstante temperatur kontrol gennem hele processen tillader Barolo vinen at beholde den storhed, som den er så kendt for, og de yngre vine deres friskhed og umiskendelige duft.

Vinen bliver tappet på flaske og fyldt på lageret, til den endelige udgave af vinen bliver klar og kan smages og nydes.

Sobrero vine fra Piemonte i Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt