BEMÆRK; vores fysiske butik i Esbjerg lukket frem til d 27/1. Onlineshoppen kører videre som normalt.

Vi holder UDSALG med mange fantastiske tilbud. Derfor kan der forekomme en ekstra dags leveringstid. Læs mere her

×
94 points
Gardini
92 points
EkstraBladet points
Veronelli
94 points
James Suckling
90 points
Wine Enthusiast
EkstraBladet
Houlberg Vinblog

Sobrero Ciabot Tanasio Barolo 2015

Prisvindende Barolo med imponerende styrke og finesse.

Ikke på lager
DKK 129,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
134,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

WEEKEND KUP! EKSTRA NEDSAT 35%! BAROLO MED 2 X 94 POINT TIL SÆRLIG LAV PRIS!

Denne Sobrero Ciabot Tanasio Barolo er flot anmeldt år efter år og denne årgang 2015 er ingen undtagelse. Hele 2 x 94 point og flere andre flotte anmeldelser vidner om flot kvalitet, selv om prisen er lav sammenlignet med andre kvalitets Barolo`er. Skal du have en kasse dyb, spændende og blød Barolo i kælderen, så er denne et oplagt valg!

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Her får du virkelig en skøn Barolo fra den familieejede vingård Sobrero i Castiglione Falletto.

I de romantiske og bølgende bakker omkring Castiglione, er druerne til denne Barolo med nøje udvælgelse og håndkraft blevet plukket. Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker i Valentin, Pianta og Pernano. Flavio, som er vinmager på den familieejede vingård, forvandler efterfølgende druemosten til denne skønne Barolo. En flermarks Barolo, som der kun produceres 20.000 flasker af årligt.

Vinfremstilling

Sobrero Ciabot Tanasio Barolo 2015 er fremstillet på 100% Nebbiolo.

På de kuperede vinmarker i ca. 350 m.o.h., finder man de op til 55 år gamle vinstokke, som klippefast står forankret i undergrunden, som primært består af sand og kalksten. Høstudbyttet ligger på ca. 6.000 kg. per hektar. 

Macerationen og gæringen foregår på mindre ståltanke i ca. 35 dage. Druerne bevarer deres skal under hele processen. Selve udblødningsprocessen styres manuelt ved hjælp af omrøring i karret.  Efter den første gæringsproces, ledes druemosten over i nye ståltanke, hvor den malolaktiske gæringsproces finder sted. Denne proces tager ca. 6 måneder og tilfører vinen mere klarhed, kompleksitet og syren blødgøres.

Herefter kommer vinen på 2500 liters egetræsfade i mindst 24 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.

Vinens elementer

Dens visuelle udtryk er fængende og påfaldende med dens meget lysende rubinrøde skær med en let brunlig kant. Stor, smuk og inviterende aroma med roser, hindbær, kirsebær, sød tobak, læder og ceder.

Dens næse er berusende og generøs, som i en lind strøm sender skønne aromaer af kirsebær, hindbær, lakrids, læder, kakao og krydderier op af glasset.

Den har en imponerende og indbydende frugtig mund af koncentrerede sorte bærfrugter, som understøttes af livlige, men imødekommende tanniner, som med alderen vil blive mere bløde. Den frugtige mund akkompagneres af en skøn syre, som munder ud i en lang eftersmag af krydrede frugtnoter.

Med Sobrero Ciabot Tanasio Barolo 2015 for du virkelig en flot Barolo oplevelse til prisen, hvor alle elementer spiller flot og harmonisk sammen og dens særpræg, kvaliteter og DNA fra Sobrero fammilien og Castiglione Falletto træder frem i karakter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Sobrero Ciabot Tanasio Barolo bør serveres ved en temperatur på 16-18 grader. En Barolo som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, vildt, kraftfulde gryderetter, lam og modne oste. Bør iltes 1-2 timer før servering.

Skøn og imponerende Barolo fra den familieejede vingård Sobrero i Piemonte. Her er der virkelig tale om en Barolo, der oser af lidenskab, passion og kærlighed til området og traditionel vinfremstilling i nye klæder. Her får du virkelig en overdådig Barolo oplevelse til prisen, som oser af kvalitet, styrke og finesse.

Sobrero Ciabot Tanasio Barolo 2012

Vin Data
Drue
Nebbiolo
Type
Rødvin
Vintype
Barolo
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Sobrero
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Piemonte
Lagring
24 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2020-2032
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

EkstraBladet points

92 points

"Lyse krydrede noter i duften. Forholdsvis varm i udtrykket med røde kirsebær, varme krydderier, tobak og vanilje. Pænt balanceret med en fin tør krydret afslutning."

Gardini

94 points

"80 years of activity and personal care are dedicated both to the vineyard and the wine cellar. This 4 vine variety blend in Castiglione Falletto only remained for 24 months in oak barrels. Its spicy nose shows up violet petals, euphorbia, plum jam and liquorice root flavours, while its full-bodied mouth is provided with great sourness. Its finish is portrayed by a very light persistence."

James Suckling

94 points

"Here’s a very sexy Barolo with bright rose-petal lift, tart cranberries and sour cherries. Hints of orange rind and stems. The medium-to full-bodied palate comes in a sleek package, surrounded by playful acidity and silky, carefully woven tannins. Medium-chewy on the finish."

Veronelli

3 stjerner

Wine Enthusiast

90 points

"Rose, menthol and earthy whiffs of scorched soil, underbrush and game lead the nose. The austere palate offers sour cherry, blood orange, star anise and rusty nail alongside tightly knit, dusty tannins that leave a lean, mouthdrying finish."

Houlberg Vinblog

5,5 stjerner

"Smagen er dejlig tør, lys og med tanniner, som først lader som om, at de er bløde og egentlig virker lette, men blot sætter sig på tænder og i ganen sammen frisk, sur og skarp frugt ... irettesættende og unge. Det er herligt, når man mærker Nebbiolo druen svinge med pisken og sætte en på plads. Det er en Barolo til den lyse side, letgående, præcis, frisk og fin ... men stadig pokkers ung. Lækker vin."

Medaljer

Awarded Wine points

Om producenten

Sobrero

Siden 1940'erne og indsatsen fra bedstefar Francesco Sobrero, er den vitale Sobrero ånd blevet yderligere forstærket. Fra 1960'erne med Settimo og Pier Franco, og Flavio siden 2000 har vingården oplevet uafbrudt vækst - lige fra deres løssalg af flasker på gården, køb af nye vinmarker til ekspansion på eksportmarkederne.

De vine, der produceres af Sobrero familien, er en konstant stigende parabel - et symbol på modernitet, der krydser tiden uden at slette sit grundlæggende fundament, den tradition, der ledsager arbejdet i vinmarken og kælderen, trin efter trin, år efter år.

16 hektar vinmarker

Sobrero familien ejer hele 16 hektar vinmarker, hvoraf 13 er beliggende i Castiglione Falletto, hvor de røde vine fødes og hvor druerne vokser fra det bankende hjerte i Barolo-området. Unikke, ægte og fascinerende. Jorderne omkring Castiglione Falletto er i centrum, som definerer områdets store vine. De resterende hektarer vinmarker ligger i Canelli, dedikeret til dyrkning af Moscato druen, og til berigelse af vigtige udvalgte vine.

Sobrero vine fra Piemonte - Barolo, Dolchetto, Langhe, Barbera

Passion, kærlighed og tradition

Passion, kærlighed og tradition fusionerer arbejdet med det land,  som skaber flere ”cru” vine - Barolo, Barbera og Dolcetto, gjort unikke ved specifikke karakteristika, dufte og smag. Villero, Pernanno, Ornato, Pianta, Valentino og Parussi - seks pragtfulde ”cru” vine, der kommer fra forskellige områder, der giver grobund til fremragende vine. Den unikke og pragtfulde jordsammensætning, består af gulrødligt sand vekslede med grå mergel fra Helvetian-Tortonian periode, der er rig på mineraler og et tegn på det engang tilstedeværende varme havvand, der har sat deres præg på jorden og skænket mennesket den gave, at kunne udnytte disse jorde til en uovertruffen vinproduktion.

Vinens vugge

Vinifikationen er vinens ”vugge”, hvor vinen plejes og forædles. Efter høsten er det her, at arbejdet med vinen fortsætter. Vingården hos Sobrero er opdelt i et fermenterings område, hvor ”gudernes nektar” anvendes til vinfremstillingen. Når fermenteringsprocessen afsluttes, stedes vinen til hvile på slavoniske og franske egetræsfade (fra 25 til 45 hl kapacitet) for at ophøje dets karakteristika. Den konstante temperatur kontrol gennem hele processen tillader Barolo vinen at beholde den storhed, som den er så kendt for, og de yngre vine deres friskhed og umiskendelige duft.

Vinen bliver tappet på flaske og fyldt på lageret, til den endelige udgave af vinen bliver klar og kan smages og nydes.

Sobrero vine fra Piemonte i Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt