VinAvisen
92 points
Guia Repsol
92 points
Guia Penin
Smag På Vin
EkstraBladet
ByMalling

Shaya ´Shaya` 2015

En lækker frisk og frugtrig Verdejo fra DO Rueda

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Pasta og pizza
  • Salat
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Verdejo med frugtrige og komplekse noter

Denne vin er produceret af 100% Verdejo der kommer fra 15 hektar vinmarker, med ældre lavt ydende vinstokke. 20% af vinen er lagret i store franske egetræsfade, resten i ståltanke.

Farven er flot lys-gylden med flotte grønlige reflekser. I næsen finer man flotte og frugtrige aromaer, og hints af krydderier, muskatnød, forårs blomster og marcipan. Denne unge vin er frisk og rig i smagen, med en fin fylde og kompleksitet. I eftersmagen fornemmer man både citrusfrugter, og lette noter af tropisk frugt.

Server vinen v/ 8-10 grader. Den kan drikkes nu, men den vil også udvikle sig et par år endnu, og kan gemmes frem til 6 år fra høståret. Server den gerne til retter med skaldyr, fisk, grøntsager, ris eller pasta.

En super lækker frisk og frugtrig Verdejo fra Rueda

Vin Data
Drue
Verdejo
Type
Hvidvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Shaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
DO Rueda
Lagring
Delvist ståltanke og delvist fadlagring
Drikkes bedst
2017-2020
Anmeldelser
ByMalling

4 stjerner

Smagen er frisk, og meget frugtigt. Den har lækre små bobler, og en lidt syrlig eftersmag.

Jeg vil helt klart anbefale denne hvidvin Shaya som en vin der må haves til en lun sommeraften fx en tur på stranden sammen med en lækker picnickurv og så et glas Shaya.

Derfor skal denne hvidvin selvfølgelig have fire ud af fem stjerner af ByMalling.

EkstraBladet

5 stjerner

"Shaya er navnet på et dådyr der bl.a. holder i vinmarkerne i Rueda. En fyldig og meget intens vin i smagen. Ferskner, licchi, limefrugt og blomster i smagen. Velbalanceret med en lang afslutning."

Guia Penin

92 points

"Colour: bright straw. Nose: white flowers, fresh fruit, fragrant herbs, expressive. Palate: flavourful, fruity, good acidity, balanced."

Guia Repsol

92 points

"Appearance; Straw yellow with greenish highlights. Nose; Intense, fresh white fruit, citrus and mineral notes. Varietal. Mouthfeel; Powerful, full-flavoured, fruity, pleasant acidity. Lingering"

Tekst - Guia Essenziale

"Appearence; Yellow straw with greenish reflections. Clean and bright. Nose; Intense, fresh white meat, notes of citrus and minerals. Varietal. Mouthfeel; Powerful, tasty, fruity, fresh, pleasant acidity. Persistent aftertaste"

points

Smag På Vin

5 stjerner

Dufter frisk og sprød af gule stenfrugter og mandler. Frugtig og frisk med gode smagsnoter af cantaloupe melon, lime med et lille grapebittert touch. Tør med en fin fylde og en lille cremethed, afstemt syre og fin mineralitet. En harmonisk og vellavet vin, der både kan gå til den federe fisk og en kylling.

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Som næsten alle hvidvine fra det spanske distrikt Rueda er dette en fortræffelig vin - frisk, harmonisk, med mineralske noter ..."

Vivino

Om producenten

Bodegas Shaya

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt