AMAZING DISCOVERIES DECEMBER ER NU TIL SALG! VORES MEST SOLGTE SMAGEKASSE! LÆS MERE HER.

×
VinAvisen

Schola Sarmenti Viginti Negroamaro 2018

Negroamaro med enorm intensitet, dybde og fylde. 17% alc.

På lager
DKK 599,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 649,95 DKK stk.
605,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Helt enorm intensitet, dybde og fylde

Schola Sarmenti`s topvin, denne Viginti, er produceret af 100% Negromaro, fra vinstokke der er mindst 60 år gamle. Disse gamle Negroamaro vinstokke, er plantet efter Alberello metoden, hvor vinstokkene beskæres som små fritstående træer. Druerne håndhøstes, så kun de mest optimalt modne drueklaser benyttes. Druerne tørres inden presning. Hele 30 måneders fadlagring i franske egetræsfade og mindst 8 måneders lagring i flasken inden frigivelse. Det har taget lang tid at tæmme denne yderst koncentreret vin – men når man smager denne vin, så ved man at det er ventetiden værd. En sjælden og unik Negromaro. Begrænset produktion. Alle flasker er nummereret. 17% alc som er perfekt integreret.

Farven er rubinrød, med lilla reflekser. Overvældende aromaer af modne blommer, brombær, tørret figner samt hints af søde krydderier. Smagen er helt utrolig tæt, koncentreret og fyldig. Den kraftfulde smag af mørke bær stjæler først alle smagsindtryk, hvorefter den fortsætter ud i den nærmest uendeligt lange eftersmag, hvor flere lag af spændende noter vinder frem, som vanilje, fad, rosin, figner, krydderier og peber.

Server vinen v/ 16-18 grader. Prøv den til rødt kød eller modne oste. Vi anbefaler dog allermest at serverer denne unikke Negroamaro til hygge uden mad.

Denne Negroamaro er i en liga for sig selv, hvad angår koncentration, intensitet og fed frugt. En kæmpe smagsoplevelse, som slutter med en himmelsk eftersmag og et væld af spændende noter. En overvældende rødvin med fuldt blus på alle kedler.

Leveres i orginal 6-stks trækasse, såfremt der bestilles hele kasser a 6 flasker og såfremt der vælges fragt med Xpressen.

Vin Data
Drue
Negroamaro
Type
Rødvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Schola Sarmenti
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
17%
Region
Apulien
Lagring
30 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Her er vi oppe i det høje gear, når det gælder prisen men så afgjort også, når det drejer sig om kvaliteten. Man får virkelig en oplevelse for pengene. Her er den gode Negroamaro-drue forvandlet til en mindeværdig rødvin med en forførende duft af mørk chokolade, kirsebær og vanille efter 30 måneders fadlagring. Smagen er varm, imødekommende og kompleks med en god bærsødme, især modne brombær og figner dominerer. Sødmen opvejes på bedste vis af krydrede noter og et tilpas tørt tanninbid. Det er en vin, der bestemt kan drikkes her og nu til fx det store og ekstra gode ostebord, til vildtkød eller som et glas hyggevin en kold aften. Men vinen kan også gemmes, så køb seks flasker, og "fordel" dem over de næste mange år."

Om producenten

Schola Sarmenti

Schola Sarmenti er et vinkooperativ som ligger i byen Nardo i Apulien. Deres historie går mere end 200 år tilbage, men den moderne historie af Schola Sarmenti startede i 1999, hvor vinhuset genopstod som et moderne, højkvalitets vinkooperativ, bestående af 5 bønder og 20 hektar vinmarker. I dag er de ca. 20 vinbønder der fra deres 77 hektar vinmarker, leverer druer til vinhuset. Der produceres kvalitets vine, på lokale druesorter, med autentisk udtryk.

Langt de fleste af de vinstokke der leverer druer til Schola Sarmenti er af ældre dato og plantet efter Albarello systemet, hvor vinstokkene er plantet fristående som træer, som beskæres kraftigt, hvilket kun efterlader gå klaser på hver plante. Dette begrænser mængden af druer pr træ væsentligt, men efterlader druer med en vidunderlig intensitet og kvalitet.

Det var først og fremmest familierne Morra og Calabrese, der genoplivede Schola Sarmenti. De 2 familer har altid haft med vinfremstilling at gøre og har produceret druer i flere generationer. De 2 familier blev bragt sammen via et ægteskab, og det er de 2 svogre hertil, Lorenzo Marra og Alessandro Calabrese, der bragte drømmen om egen vingård til virkelighed. I dag lever Schola Sarmenti videre som et større kooperativ, hvor både familien Marra og Calabrese, stadig er dybt involveret i produktion af vinhusets vine, som er af en helt særlig god kvalitet.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt