KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
100 points
Falstaff

Scheiblhofer Batonnage 2015

Den ultimative vin - 100 POINT I FALSTAFF!

På lager

Special Price DKK 1.124,25

Pris: Før: 1.499,00 DKK

SPAR 25% PÅ ALT SCHEIBLHOFER! - IMPONERENDE 100 POINTS VIN!

BEMÆRK, DENNE VIN SÆLGES ENKELTVIS, DERFOR KAN DEN IKKE INDGÅ I VORES MIXKASSER!

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

TOPVIN - 100/100 Point i Falstaff!

Batonnage 2015 er resultatet af et samarbejde mellem fem fremtrædende østrigske vinproducenter, kendt som The Wild Boys of Club Batonnage. Batonnage er omrøring af døde gærceller under vinfremstillingsprocessen og er således en passende betegnelse for en gruppe af revolutionære vinmagerer, som nogle endda omtaler som rebeller. Disse fem vinmagere bringer bevægelse ind i den østrigske vinverden. Det hele begyndte i år 2000 med en legendarisk blindsmagning arrangeret af de fem venner Markus Altenburger, Florian Gayer, Gerhard Kracher, Erich Scheiblhofer og Christian Tschida. Denne aften blev "Club Batonnage" født. Løsrevet fra vinverdenens ofte strenge konventioner nyder disse fem musketere vin på en afslappet og uformel måde. Og i denne lille femkløver besluttede man sig for at lave en unik vin uden for de traditionelle rammer af vinverdenen​ og det er der kommet noget nær den perfekte vin ud af.

Vinen er primært lavet af Blaufränkisch-druer, suppleret med Cabernet Sauvignon og Merlot. Druerne stammer fra Leitha-bjergene i Jois og Andauer Prädium. Ved høsttidspunktet udvælges fuldmodne og let overmodne druer, som gennemgår koldmaceration ved 4°C før fermenteringen. Efter fermenteringen lagres vinen i cirka 18 mdr. på nye franske barriques.

Batonnage 2015" er kendt for sin dybe, komplekse smagsprofil med noter af mørke bær, krydderier og subtile hint af egefad fra lagringen i franske barriques. Den har en balanceret syre og en lang eftersmag, hvilket gør den velegnet til lagring. Vinen er fuld af struktur og elegance.

Denne Battonage er et fremragende eksempel på hvor god vin kan være, det her er topklasse! 100 points vin!

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Østrig
Låg
Korkprop
Producent
Weingut Scheiblhofer
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Burgenland
Lagring
18 mdr. på nye franske barriques
Drikkes bedst
2025-2040
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Falstaff

100 points

"Deep garnet, opaque core, purple reflections, brightening on the rim. Fine nuances of ripe strawberries, sweet savoury notes, in the background some cherries and cassis. Full-bodied, highly elegant, mineral, fine supporting tannins, red cherries in the finish, salty and mineral aftertaste. A full-bodied wine that should not be opened before 2025. Everything is absolutely in the right place here, a red wine of convincing balance and length, a great promise for the future."

Om producenten

Weingut Scheiblhofer

Vinhuset Scheiblhofer, beliggende i den solrige Andau i Burgenland, Østrig, er kendt for sin ekspertise inden for fremstilling af kraftfulde og fyldige vine. Grundlagt i 1983 af Johann Scheiblhofer, er vingården i dag blandt de største i Burgenland med omkring 85 hektar vinmarker. Det drives nu af hans søn, Erich Scheiblhofer, som har videreført familiens passion for vinproduktion med et moderne twist.
Størrelsen af firmaet afspejler sig nok bedst ved at, det er det vinhus med det største antal af vinfade i Østrig. Deres størrelse gør at de er ekstrem opmærksom på deres rolle i regionen, når det kommer til sociale projekter og bæredygtighed. Især bæredygtigheden er et vigtig element for firmaet, med deres solcelle system som er den største i regionen, hvilket gør at de er selvkørende på strøm.

Historie og Ledelse 
Vinhuset blev grundlagt i 1983 og har siden opbygget et stærkt brand, især kendt for deres røde cuvée "Big John," skabt som en hyldest til Johann Scheiblhofer. Under Erichs ledelse har vinhuset fokuseret på moderne teknikker og bæredygtighed, hvilket har cementeret deres ry som en innovativ producent i vinindustrien.

Scheiblhofers vinmarker nyder godt af det varmeste klima i Østrig med masser af solskin og de unikke mineralrige grusjorde, der er ideelle for dyrkning af vine med karakter. Beliggenheden i Andau bidrager til optimal modning af druerne, hvilket er afgørende for kvaliteten af deres kraftfulde rødvine.

Når det kommer til deres vine, er især kendt for den verdenskendte Big John der er lavet som en hyldest til, far og senior partneren Johann Scheiblhofer. Johann var ejer af firmaet ind til 2000, derefter tog hans søn Erich over. Udover den berømte "Big John," producerer Scheiblhofer flere andre bemærkelsesværdige vine, herunder "The Legends," en moderne fortolkning af den klassiske Bordeaux Cuvée med druesorterne Cabernet Sauvignon og Merlot. Sortimentet spænder bredt, med alt fra hvid-, rød- til rosévine, der alle reflekterer det unikke terroir i Burgenland.

Skal du prøve kræfter med de helt tunge vine, så skal du prøve deres Praittenbrunn 2018, en imponerende flot og kraftig rødvin med hele 96 point i Falstaff. 
Deres imponerende topvine indebærer også den uimodståelige og helt igennem unikke Batonnage vin som i flere årgange har scoret 100 ud af 100 point i Falstaff. Hos AndrupVin.dk har du mulighed for at købe Batonnage 2015, 2019 samt 2021.

Med mange nævneværdige priser under deres bælte, er Scheiblhofer helt sikkert et vinhus der er værd at holde øje med. Scheiblhofer var det første vinhus i Østrig til at modtage prisen "Leitbetriebe Austria" (Østrigs ledende virksomhed.) Erich Scheiblhofer har også fået prisen "Winemaker of the Year 2021” af Falstaff. Udover dette også de første til at lave en Østrigsk vin som scorede 100 point i Falstaff. 

Mere end en Vingård, en livsstil.

Scheiblhofer

Scheiblhofer wine

Scheiblhofer Vineyard

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt