Saracosa 2016

Mini "Supertoscaner" med det bedste fra Chianti og Bordeaux

På lager
DKK 69,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
74,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Kalvekød
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Oksekød
  • Pasta og pizza
Beskrivelse

Detaljer

"Mini-Supertoscaner" med det bedste fra Bordeaux og Chianti

Denne medaljevindende rødvin er skabt af datteren Sofia Barbanera på familiens toscanske ejendom, hvor hun lidt utraditionelt har lavet et blend på Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot - inspireret af den klassiske opskrift på en vaskeægte "Supertoscaner". Resultatet er Saracosa 2016 - en meget vellykket rødvin, der formår at servere det bedste fra både Chianti og Bordeaux i en og samme flaske.

Saracosa er inspireret af de store toscanske "Supertoscanere" - en stil, der først blev udviklet og defineret af Antinori i 1970'erne. I øvrigt i dag et af Italiens bedste vinhuse. Disse vine kickstartede regionens renæssance på den internationale vinscene, og blev nogle af de mest eksklusive og dyre vine i verden.

Saracosa 2016 kommer fra familien Barbanera, som på Saracosa-bakken nær Montalcino slår deres folder som vinproducent. Ca. halvdelen af ​​deres vinmarker er beliggende i Vino Nobile di Montepulciano DOCG, og resten lige udenfor.

2016 var et fantastisk høstår, hvor Saracosas gamle vinstokke leverede imponerende druemateriale med en utrolig frugtkoncentration, hvilket kommer til udtryk i denne forrygende årgang.

Vinens elementer

Denne rødvin byder på en flot rød farve i glasset, som kaster et smukt changerende rubinrødt skær fra sig. Vinen opleves medium fyldig, dejlig kompleks med modne tanniner. God struktur og frugtig intensitet. I både næse og mund byder Saracosa på en skøn palette af lyse kirsebær, brombær og blommer ledsaget af krydrede noter samt mørk chokolade og lidt tobak. Den opleves fløjlsblød i munden med en blød, lang eftersmag med en let bitter sødme. 

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin ved 15-17° grader for den optimale vinoplevelse, og lad den dekantere før servering. Saracosa 2016 er en skøn vin med mange anvendelsesmuligheder. Med dens kompleksitet, friske frugtsyre og tætte mørke kirsebæraromaer, er den ideel til italiensk fastfood som fx pasta, pizza og andre traditionelle italienske måltider med kød og solmodne tomater. Den kan også med fordel serveres til lyse kødtyper som kalkun, kylling og kalv.

Her får du det bedste fra to verdener - Chianti og Bordeaux i én og samme flaske stærkt inspireret af de legendariske "Supertoscanere". Lækker toscansk vinoplevelse, der vil løfte din italienske fastfood op til nye højder.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Sofia Barbanera
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Toscana
Lagring
Delvis fadlagring på egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2021
Anmeldelser
Medaljer

Guld Berliner Wein Trophy 2017

Medaljer

Gold Winner points

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt