BEMÆRK; Vores butik i Esbjerg er lukket frem t.o.m 3 marts. Bestillinger til afhentning kan afhentes mandag til onsdag kl. 09.00-16.00 samt torsdag og fredag kl. 09.00-17.30.

Barolo kup. Prisvindende Barolo til kun 129,95 kr. Begrænset antal. Læs mere her.

×
92 points
Jeb Dunnuck
91 points
Robert Parker
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Saint Roch Roubials Rouge 2017

Sydfransk charmebasse, der ville være en Amarone

På lager
DKK 79,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
84,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

EKSTRA NEDSAT 33%! DEN `SYDFRANSKE AMARONE` TIL ABSOLUT LAVPRIS!

Både kunder og anmeldere giver Roubials TOPKARAKTER år efter år. Roubials er en konge rødvin, med stor fylde, rigdom og struktur. Denne vin er en af vores egne absolutte favoritter, En vin i flot balance mellem den klassiske sydfranske struktur og rigdommen samt frugten der kommer amarone metoden.

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Den franske charmebasse, der så gerne ville være en Amarone

Vinhuset Saint Roch har med Roubials 2017 skabt en super lækker rødvin på de klassiske druesorter fra området - Syrah og Grenache. En fyldig, imødekommende rødvin med god frugt og sødme, som alligevel rummer på en stor kompleksitet, dybde og struktur.

Langt væk fra Middelhavet ved foden af Pyrenæerne i Agly-dalen, finder man vinmarkerne, som har leveret druerne til denne rødvin. Undergrunden består primært af sort skifer og stenet lerjord. Druerne håndhøstes meget sent for at opnå ekstra sødme og intensitet, og lægges efter en meget streng sortering i små kasser, som skånsomt bliver transporteret ned til vingården, hvor de får lov til at ligge og tørre yderligere på riste - samme metode som i Veneto. Grenache druerne kommer fra vinstokke, der er omkring 60 år gamle. Efterfølgende gennemgår druesorterne en nøje overvåget fermenteringsproces med henblik på at opnå den optimale ekstraktion af farve og frugt.

Rigdom, intensitet og fylde!

Saint Roch Roubials 2017 byder på en flot mørkerød farve i glasset med svage lilla nuancer. Dette sydfranske blend byder på en super rige aromaer af modne røde bær, blommer, som er akkompagneret af læder, enebær og lidt lakrids.

Smagen rummer en meget omfangsrig palette af røde bær og modne, let krydrede blommer samt hints af lakrids, enebær, chokolade og vanilje. Den opleves halvtør, rund og lækker i munden med en fin afdæmpet frugtsyre, som spiller fint op til frugtstilen. Flot og fyldig med en lang skøn og varm eftersmag.

Server denne rødvin ved 16-18° grader og lad den gerne ilte lidt før servering for den største smagsoplevelse. Saint Roch Roubials 2017 er den perfekte ledsager til en rigtig god bøf fra slagteren, kraftige gryde- og grillretter eller til vildt med mørkt kød.

Denne sydfranske charmebasse vil dig det kun godt. Meget intens i smag og duft, men en rødvin uden hårde kanter og med et yderst charmerende og vindende væsen, der har mange lighedspunkter med den italienske Amarone. En atypisk fransk rødvin, som performer virkelig flot!

Vin Data
Drue
Grenache Noir
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Chateau Saint Roch
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
16 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2026
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Her er i den grad skruet på for både krydderier og power, når Saint Roch præsenterer den nyeste årgang af Roubials. Men selvom der er så massive krydderier og så stor power, som det er tilfældet, så er det en super smooth oplevelse, der begynder allerede i næsen og varer langt ind i smagen. Det smager enormt godt allerede nu, og med tanke på, at den sidste snert af vildskab i eftersmagen sagtens kan falde til ro i løbet af et par år, så er det også en vin med yderligere potentiale. Når forhandleren beskriver den som en vin, der gerne ville have været en Amarone, så kan jeg sagtens følge tankegangen, men de 15% alkohol og med marker tæt på Middelhavet, er der dog en anden friskhed at finde her. Den enorme Amarone-kompleksitet finder vi ikke, men her er så meget andet, og med en tilbudspris der ikke ligger meget over en hundredekrone, er det tilmed et fremragende køb."

Jeb Dunnuck

92 points

"A little gem of a wine is the 2017 Côtes Catalanes Roubials from Saint Roch, brought up in 20% new barrels. It has loads of fresh blackberry and blueberry fruits intermixed with plenty of violets, leafy herbs, and charcoal aromas and flavors. Drink this medium-bodied, pure, seamless beauty over the coming 5-7 years."

Robert Parker

91 points

"Roubials is another fine example of the good work being done at this property. Black cherries dominate the nose, while the palate is slightly earthier. Full-bodied, dense and tannic, it could use another year in the bottle to loosen up, but the tannins are soft, so there's no real need to defer gratification."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Næsen er skarp syrlig, krydret med klare Rhône referencer … men med lidt luft i glasset aftager noget af det kantede. Det er mørke bær sammen med granatæbler, hyben, enebær,  sorte kirsebær og måske endda lidt blommer. Derudover så emmer vinen også nærmest af en elektrisk, sitrende  og blomstret syrlig nerve, som er ret lækker.

Og hvor er vinen dog herlig blød med en enestående koncentreret bærintensitet. Der er sød lakrids, ja i det hele taget en sød fyldighed, som leveres cremet, blød og centreret, men alligevel med lidt peber, krydderier og magiterning kraft. Skal man komme med en eneste anke, så er blommesødmen måske en anelse for stor, men hold op, hvor smager denne vin godt og meget venligt. Der er blødt med blødt på."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Chateau Saint Roch

Robert Parker har skrevet følgende om Chateau Saint-Roch:

"These are brilliant new releases from Chateau Saint Roch, which was recently purchased by Jean-Marc Lafage (and is a joint venture with importer Eric Solomon). Located in the Cabirou region of Maury, in the Roussillon, which was famous for making fortified wines in the past, it consists of mostly schist and granite soils, and has a slew of old-vine Carignan and Grenache. The wines are jaw-dropping good. In addition, they're ridiculously under-priced given their quality."

 

Jean-Marc Lafage og Chateau Saint-Roch

Jean er 7. generations vinbonde og ejer af Chateau Saint-Roch, som er opført i Maury regionen i det legenariske Languedoc-Roussillon. Familien råder over 44 ha. vinmarker, som er spredt over et større område i Agly dalen. Denne spredning medfører de bedst mulige forhold for hver enkelt druesort. Jean dyrker hovedsageligt Grenache, Carignan og Syrah, derudover dyrkes små områder med Grenache Blanc, Macabeu, Roussane, Marsanne og Muskat. Dalen ligger 35 minutter fra middelhavet, hvilket afspejler sig i det mediterranske klima som blæsende dominer dalen. Jordbundsforholdene i dalen er domineret af kalksten. Vinene fra Chateau Saint-Roch er spræng fyldt med intensitet og en deliket livlig tannin. 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt