BEMÆRK: Butikken holder ferielukket i uge 29 & 30!! - Online holder åbent og vi sender ordre som normalt! 

×
91 points
De Bedste Vinanmeldelser
VinAvisen
FinansBureauet
FlaskeHalsen
WineLab.dk

Saint Roch Roubials 2015

Sydfransk charmebasse, der ville være en Amarone

På lager
DKK 129,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
134,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Den franske charmebasse, der så gerne ville være en Amarone

Ved foden af Pyrenæerne i det solbeskinnende Sydfrankrig, finder du de vinmarker, som har leveret druerne til denne fornemme sydfranske charmebasse af en rødvin.

Vinhuset Saint Roch har med Roubials 2015 skabt en super lækker rødvin på de klassiske druesorter for området - Carignan, Mourvédre og Grenache. En fyldig, imødekommende rødvin med god frugt og sødme, som alligevel rummer på en stor kompleksitet, der minder om vinene fra de to Catalanske vinregioner DO Priorat og DO Montsant.

Vinfremstilling

Langt væk fra Middelhavet ved foden af Pyrenæerne i Agly-dalen, finder man vinmarkerne, som har leveret druerne til denne rødvin. Undergrunden består primært af sort skifer og stenet lerjord. Druerne håndhøstes meget sent for at opnå ekstra sødme og intensitet, og lægges efter en meget streng sortering i små kasser, som skånsomt bliver transporteret ned til vingården, hvor de får lov til at ligge og tørre yderligere på riste - samme metode som i Veneto. Grenache druerne kommer fra vinstokke, der er omkring 60 år gamle.

Efterfølgende gennemgår de tre druesorter en nøje overvåget fermenteringsproces med henblik på at opnå den optimale ekstraktion af farve og frugt.

Vinens elementer

Saint Roch Roubials 2015 byder på en flot mørkerød farve i glasset med svage lilla nuancer. Dette sydfranske blend byder på en dejlig næse med stor modenhed og en indbydende skøn palette af friske bær som hindbær og kirsebær akkompagneret af læder, enebær og lidt lakrids.

Dens mund rummer en meget omfangsrig palette af røde bær og modne, let krydrede blommer samt lys chokolade og vanilje. Den opleves halvtør, rund og lækker i munden med en fin afdæmpet frugtsyre, som spiller fint op til frugtstilen. Flot og fyldig med en lang skøn og varm eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

 Server denne rødvin ved 16-18° grader og lad den gerne ilte lidt før servering for den største smagsoplevelse. Saint Roch Roubials 2015 er den perfekte ledsager til en rigtig god bøf fra slagteren, kraftige gryde- og grillretter eller til vildt med mørkt kød.

Denne sydfranske charmebasse vil dig det kun godt. Meget intens i smag og duft, men en rødvin uden hårde kanter og med et yderst charmerende og vindende væsen, der har mange lighedspunkter med den italienske Amarone. En atypisk fransk rødvin, som performer virkelig flot!

Saint Roch Roubials 2015 sydfransk rødvin

Vin Data
Drue
Carignan
Grenache
Mourvedre
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Chateau Saint Roch
Størrelse
75 cl
Alkohol
15%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2025
Anmeldelser
De Bedste Vinanmeldelser

91 points

"En flot treenighed af hhv. Grenache, Carignan og Mourvedre giver en silkeblød, moden og frugtig vin, som kalder på en tår til. De 15% alkohol og fadlagringen på 18 måneder er flot integreret i smagen, som aldrig kammer over i vulgær overgjorthed. Det er “job well done”, dét her – og prisen på 99,95 kr v/ 6 fl. er spot-on. Fyld roligt kælderen op!"

FinansBureauet

6 stjerner

"Flamboyant sydfransk rødvin med varm næse med noter af kaffebønner, muldjord og ny læderkabine og opulent og generøs mund med righoldige mængder snustobak, espresso, vanilje og overmodne kirsebær og med et befriende mineralsk strejf i den lange eftersmag. Bravo."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Hvis du er til klassiske vine fra Toscana, så ved du også, at en Super-toscaner er én, der er alt muligt andet end klassisk toscansk. Den er nemlig lavet på franske druesorter og skiller sig gerne ud med en mere blød og rund stil. Her har vi en fransk vin på franske druesorter – vi kunne kalde den en super-franskmand for at blive i samme terminologi, for der er altså en eller anden lighedsfornemmelse. Skabt på Grenache Noir, Carignan og Mourvedre er dette en vin, der har en blødhed, der svarer til Supertoscanere og en kompleksitet, der leder tankerne hen på Cataloniens mest spændende vinområder. Nuvel, der er måske nogle nuancer, der ikke skinner så klart igennem her, men typisk vil de store vine, vi sammenligner med, også koste omtrent det dobbelte. Der er en stor bund i smagen, og syre-indholdet synes meget begrænset – og det, der er, er aldeles velintegreret i frugtstilen. Det gør dette til en flot og fyldig oplevelse, der både er rund, smuk og lækker, og som er det til en meget fornem pris."

VinAvisen

5 stjerner

"En rigtig god og spændende rødvin på druerne Grenache Noir og Syrah. Fyldig frugt, god krydring, fin sødme og - trods de 15% - uden spritkant. I duft og smag noter af ... lavendel eller nelliker? Lang eftersmag, der hænger godt i munden."

WineLab.dk

5 stjerner

"Delikate, sødmefulde og krydrede røde bær i duften. Saftig mundfylde med en fin og delikat rød frugt med et klart fokus og gode tanniner, som holder sig pænt i baggrunden. Frisk og elegant afslutning med en lidt moden og diskret sødmefuld frugt. Smuk vin med elegant fylde."

Medaljer

8. bedste vinkøb i Danmark (kåret uge 29) af vin-top-10.dk; "Magtfuld catalansk rødvin på Grenache og Syrah-druer. Mørk, intens og særdeles kraftig, men også med saft og finesse. Alkoholprocent er på 15, så det er vin, der kan matche en Amarone."

Om producenten

Chateau Saint Roch

Robert Parker har skrevet følgende om Chateau Saint-Roch:

"These are brilliant new releases from Chateau Saint Roch, which was recently purchased by Jean-Marc Lafage (and is a joint venture with importer Eric Solomon). Located in the Cabirou region of Maury, in the Roussillon, which was famous for making fortified wines in the past, it consists of mostly schist and granite soils, and has a slew of old-vine Carignan and Grenache. The wines are jaw-dropping good. In addition, they're ridiculously under-priced given their quality."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt