VinAvisen
Vin i Øjenhøjde
Wine Manual

Saint Roch Le Rose 2020

Bestseller rosé fra det sydfranske!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Grill mad
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Formidabel Rose fra Saint Roch. 4,1 på Vivino.

Denne Rose er produceret af 50% Grenache Gris og 50% Mourvedre. Druerne kommer fra Agly valley, omkring byen Maury, hvor vinstokkene er plantet i jord bestående af primært sort skiffer. Druerne håndhøstes i starten af september, hvor de har opnået optimal modenhed. Druerne presses let, og mosten gæres i rustfri ståltanke v/ 16 grader. Herefter har vinen lagret i rustfri ståltanke, med drueskallerne, i 4 måneder.

Farven er flot lys lakse farvet. Aromaer af friske frugter som hindbær, jordbær og let citrus. Vinen er medium fyldig, herlig frisk og halvtør stil. Flot afbalanceret med tilpas balance mellem saftighed og fin struktur, og med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 8-10 grader, til f.eks. charcuteri, andefilet, skaldyr, lettere fisk, eller som en sublim ledsager til hygge på terrassen med vennerne..

Saint Roch gør det igen; produceret en topklasse fransk vin, der er klasser højere end prisen. Minder mest om en kvalitets Provance Rose, men med lidt mere saftig frugt.

Vin Data
Drue
Grenache Gris
Mourvedre
Type
Rose
Årgang
2020
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Chateau Saint Roch
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Drikkes bedst
2021-2023
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Superlækker rosévin, kompleks og harmonisk, mild og venlig med god frugt og sødme. En meget anvendelig vin både som apéritif, på terrassen og til mad. Flasken er forsynet ned en glasprop."

Vin i Øjenhøjde

5 stjerner

"Den smukke og klare laksefarve, er svær at slippe af syne, den friske og mineralsk duft er indbydende og selve smagen er fantastisk og skriger af et glas mere. Vinen er speciel, og når jeg drikker den, kan jeg mærke, at vinbonden har lavet den med kærlighed. Jeg kommer til at anbefale vinen til min familie og mine venner. Køb den i massevis og glæd dig til at drikke den på en varm sommerdag."

Wine Manual

5 stjerner

"Paletten er mindre sød i frugten, hvor syren også føles eleveret og opfriskende. Abrikos og røde skovbær dominerer sammen med en grapefrugtet og stikkelsbæragtig bitterhed mod afslutningen, som også suppleres af en superblid pyrazinnote af grøn peberfrugt, som vi vælger at betragte som en lillebitte fuckfinger til den etablerede roséverden, som ellers er meget ensporet i stilen. Personligheden og syren trækker vinen op i point, men derudover læner den sig stadig meget op af den klassiske og polerede roséstil fra Sydfrankrig.

Vinen er tør med moderat krop og alkohol samt eleveret syre.

Forfriskende rosé med et touch af personlighed, hvor den gode syre fungerer som en oplagt mundrenser."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Chateau Saint Roch

Robert Parker har skrevet følgende om Chateau Saint-Roch:

"These are brilliant new releases from Chateau Saint Roch, which was recently purchased by Jean-Marc Lafage (and is a joint venture with importer Eric Solomon). Located in the Cabirou region of Maury, in the Roussillon, which was famous for making fortified wines in the past, it consists of mostly schist and granite soils, and has a slew of old-vine Carignan and Grenache. The wines are jaw-dropping good. In addition, they're ridiculously under-priced given their quality."

 

Jean-Marc Lafage og Chateau Saint-Roch

Jean er 7. generations vinbonde og ejer af Chateau Saint-Roch, som er opført i Maury regionen i det legenariske Languedoc-Roussillon. Familien råder over 44 ha. vinmarker, som er spredt over et større område i Agly dalen. Denne spredning medfører de bedst mulige forhold for hver enkelt druesort. Jean dyrker hovedsageligt Grenache, Carignan og Syrah, derudover dyrkes små områder med Grenache Blanc, Macabeu, Roussane, Marsanne og Muskat. Dalen ligger 35 minutter fra middelhavet, hvilket afspejler sig i det mediterranske klima som blæsende dominer dalen. Jordbundsforholdene i dalen er domineret af kalksten. Vinene fra Chateau Saint-Roch er spræng fyldt med intensitet og en deliket livlig tannin. 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt