Detaljer
Let tørret druer, dobbelt fadlagring, høj kvalitet
Vinen er produceret af Grenache, Mourvedre og Cabernet Sauvignon, fra ca 60 år gamle vinstokke, som er plantet i stenet og leret jord i Sydfrankrig. De forskellige sorter er hånd høstet midt oktober, hvor druerne i det solrige Sydfrankrig naturligt har tørret stokkene. Kun de bedste og mest optimalt modne druer anvendes til denne vin. Gæring ved ca. 30 grader. Herefter 4-5 ugers merceration, med daglige pump-overs, for at udtrække mest mulig farve og smag og nedbringe syren. Vinen er lagret først 6 måneder i nye egetræsfade og herefter i 12 måneder i ældre egetræsfade.
Yderst intens, kraftfuld og fyldig vin
Farven er dyb rød, næsten sort. Intense aromaer af sorte frugter og bær, blommer samt krydderier, kakao og vanilje. Smagen er kraftfuld, intens, meget frugtrig og bliver hængende meget længe. Der er fine tanniner og harmonisk syre. En yderst rig smag, som fortsætter ud i den meget lange og bløde eftersmag.
Server Aspicata ved 18-19 til solide retter med rødt kød, and, modne oste eller brug som hyggevin. Giv gerne vinen 1 times luft inden servering.
Denne Aspicata imponere med sin intense og udtryksfulde stil, som giver associationer til Amaroner.