VinAvisen
Gastroland.dk
FinansBureauet

Rotllan Torra Reserva 2011

Fyldig og magtfuld Priorat Reserva

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Priorat er en historie for sig når det drejer sig om spanske vine. Et næsten ufremkommeligt landskab med stejle bakker gør det mere end almindeligt vanskeligt at dyrke vin. Udbyttet er ofte begrænset og det er faktisk også et bevidst valg for mange af producenterne – nemlig at begrænse udbyttet for at opnå vine med stor koncentration, frugt-power og dybde - dette er også tilfældet hos Rotllan Torra!

Vinfremstilling

Denne Reserva er produceret af 50% Garnacha, 25% Mazuelo og 25% Cabernet Sauvignon, fra mindst 25 år gamle vildt groende vinstokke på nogle af Priorats stejle skråninger. Alle druer hos Rotllan Torra håndplukkes og transporteres hurtigt til vingården i små 16 kgs kasser, for at skade druerne mindst muligt. Efter vinifisering fadlagres vinen 24 måneder i amerikanske egetræsfade og herefter 24 måneder på flaske inden frigivelse.

Vinens elementer

Farven er dyb mørk kirsebær rød, med let brunlige kanter. En vin med stor aromatisk kompleksitet, hvor man først fornemmer fad, ristede noter og krydderier, og når vinen folder sig ud i glasset tager mere saftig og kødfuld sort frugt over, sammen med strejf af krydderier, balsamico og lakrids noter. Rotllan Reserva er en fyldig og kraftfuld rødvin, med modne tanniner og afstemt syre sikre samtidigt et blødt indtryk. Bag den rige mørke frugt i smagen, ligger de spændende og komplekse nuancer man fornemmede i duften. Eftersmagen er lang og spændende.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-18° grader og gerne til oksekød, pattegris, vildt, gryderetter eller til modne oste. Husk at ilt vinen mindst 30 min.

Vil du vide hvorfor der altid snakkes så meget om Priorat? Så bare smag denne Rotlland Torra Reserva og du vil forstå hvorfor! Her får du alt det man går efter i en god Priorat – og tilmed til en ganske imponerede pris, der sagtens kunne koste 3-4 gange så meget.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Diverse sorter
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2011
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Rotllan Torra
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
DO Priorat
Lagring
24 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2016-2026
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Tæt og fyldig Priorat med røg og læder i næsen, markante tanniner, tobak og peber i munden og lang intensiv eftersmag med noter af espresso og toast. Godt køb til prisen."

VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvin på druerne Garnacha, Samsó og Cabernet Sauvignon har en lidt mere sødlig profil end så mange andre Priorat'er med deres tørhed og krydring. Bedømt på dens egne premisser er det en rigtig god rødvin."

Gastroland.dk

5 stjerner

En smule fad, stor fylde, mørke bær og lang eftersmag med noter af krydderier. Drak den til confiteret svinebryst og rødkål, hvilket var et super match. Rotllan får lige netop trukket fem stjerner hjem. GENKØB og oplagt kandidat til julens middage. Anmeldt december 2016 af Gastroland.dk.

Medaljer

6/6 stjerner i DenKorteAvis
"Denne vin, der er som skabt til at blive drukket til dyreryg, er lavet på druesorterne Garnacha (50%), Mazuelo (25%) og Cabernet Sauvignon (25%), som er modnet på vildtvoksende vinstokke, hvis alder er mindst 25 år gamle. Som de fleste vine fra Priorat har den kraft og fylde, og den bør dekanteres en halv time før den , skal drikkes."

UGENS VINHIT af VinExpressen:
"Ugens Vinhit kommer fra det spanske komet-distrikt Priorat. Normalt ser man herfra nogle sande bomber med masser af alkohol og frugtsødme, men i Rotlann Torra har vi både karakter, race og elegance. Den er lavet på 50% garnacha (også kendt som grenache i Frankrig), 25% mazuelo og 25% cabernet sauvignon, fra mindst 25 år gamle vinstokke. # Rotallan Torra Reserva 2011 – Priorat Spanien: Rustik og karakterfuld duft af stald, sadellæder og røde bær. Imødekommende vin med åben bærfrugt, der her kombineres med en opstrammende garvesyre. Flot spanier til prisen."

Om producenten

Rotllan Torra

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt