NY AMAZING DISCOVERIES SMAGEKASSE! DENNE GANG I SÆRLIG SOMMER UDGAVE KUN MED ROSE OG HVIDVIN! 12 FL FOR KUN 649 KR! LÆS MERE HER

EkstraBladet

Rotllan Torra Crianza 2013

Flot Priorat med fed frugt og komplekse nuancer

Ikke på lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Ost
  • Svinekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Priorat er en historie for sig når det drejer sig om spanske vine. Et næsten ufremkommeligt landskab med stejle bakker gør det mere end almindeligt vanskeligt at dyrke vin. Udbyttet er ofte begrænset og det er faktisk også et bevidst valg for mange af producenterne – nemlig at begrænse udbyttet for at opnå vine med stor koncentration, frugt-power og dybde - dette er også tilfældet hos Rotllan Torra!

Denne Reserva er produceret af 35% Garnacha, 35% Mazuelo og 30% Cabernet Sauvignon. Alle druer hos Rotllan Torra håndplukkes og transporteres hurtigt til vingården i små 16 kgs kasser, for at skade druerne mindst muligt. Efter vinifisering fadlagres vinen 12 måneder i franske og amerikanske egetræsfade og herefter 24 måneder på flaske inden frigivelse.

Farven er dyb mørk kirsebær rød, med let brunlige kanter. Spændende og rige aromaer, hvor man først fornemmer krydderier, lakrids og lidt ristet noter, og herefter er det de røde og sorte frugter der dominere. Man fornemmer lidt mineralske noter og balsamico bagved. Rotllan Torra Crianza giver en fyldig fornemmelse, af vilde bær og krydderier, den er rig og intens med flot syre og livlige tanniner der giver en flot struktur. Eftersmagen er lang og spændende med lette nuancer af fad og røg.

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til retter med lam, vildt, grillet grønt, svampe, roastbeef, gryderetter eller let modne oste. Husk at ilt vinen mindst 30.

Det er sjældent at man finder en god Priorat til under 100 kr, men det er lige præcis hvad denne Crianza fra Rotllan Torra er. En spændende, fyldig og rig Priorat, med flot syre og livlige tanniner til en særlig fod pris.

Vin Data
Drue
Cabernet Franc
Diverse sorter
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2013
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Rotllan Torra
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
DO Priorat
Lagring
10 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2025
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Kødsaft, violer og hindbærlikør med høj intensitet. Olieret smag med fint afrundede tanniner og balanceret frugtsyre. God længde med en tætpakket smag af kirsebær og blommefrugt, kompleks og fyldig. Alkoholen stikker en smule ud og er ikke helt i balance."

Medaljer

Awarded Wine points

Om producenten

Rotllan Torra

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt