BEMÆRK; vores fysiske butik i Esbjerg lukket frem til d 27/1. Onlineshoppen kører videre som normalt.

Vi holder UDSALG med mange fantastiske tilbud. Derfor kan der forekomme en ekstra dags leveringstid. Læs mere her

×
93 points
Guia Penin
91 points
Vinous
Smag På Vin
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Rosario Vera Rioja 2017

Meget stilfuld Rioja fra Familien Gil

På lager
DKK 78,65
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 78,65 DKK stk.
83,65 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Udløber om:

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Lækker og meget stilfuld Rioja fra Familien Gil

Denne vin er et spritnyt skud på stokken fra den anmelderroste Gil familie, som står bag en lang række af vores spanske vin-hits. Familien erhvervede sig vingården, Rosario Vera, tilbage i 2016, og er nu klar til at frigive den første produktion. Resultatet afspejler tydeligt, at familien vil konkurrere med mastodonterne i Rioja-området.

Vinen består af 100 % Tempranillo fra 15 til 60 år gamle stokke, som slår rødder i LaGuardia. Her er jordbunden rig på kalksten og ler, hvilket medfører et lavt udbytte pr. hektar, men et udbytte som er sprængfyldt med intensitet. Efter høsten fermenteres druerne i ståltanke over 15 dage ved høj temperatur (27grader), hvorefter den malolaktiske fermentering gennemføres på fransk egetræ og sidenhen 10 måneders fadlagring. Den malolaktiske fermentering omdanner frugtsyren til mælkesyre, og gør vinen fløjlsblød.

Farven er dyb rød med et lilla skær. Næsen er elegant og kompleks med nuancer af rød frugt og let røget dybde fra fadlagringen. I smagen frem springer modne frugter og elegante tanniner, som ender i en meget behagelig og blød finish. En vin med en skøn kraft og fin balance mellem det modne og det friske.

Denne Rioja er perfekt som ledsager til kraftigere gryderetter, kalv og okse. Vinen bør serveres v/ 16-18 grader.

Meget stilfuld Tempranillo fra det klassiske Rioja, med masser af intens moden frugt og dejlig bøld dybde. Vi garanter for god smag!

Vin Data
Drue
Tempranillo
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Rosario Vera
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DO Rioja
Lagring
10 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2020-2026
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Mærker du duften af gammel cigarkasse og smagen af tunge tanniner, ligeså snart du hører om Rioja? Så er det fordi du har forsømt at følge med i udviklingen. For Rioja er smagsmæssigt blevet langt mere moderne, end dets ry og rygte, og det viser denne Rosario Vera til fulde. Det er nemlig en vin, der er præcis så fyldig og markant, som du forventer, men som samtidig holder sig ude af den bøvlede og rustikke stil for i stedet at lægge sig i en skarprettet og smidig afdeling, hvor jeg trods den tørre afrunding sidder tilbage med en oplevelse af en livlig, spændende, mørk og givende flaske."

Guia Penin

93 points

"Colour: deep cherry. Nose: dried herbs, creamy oak, scrubland, black fruit, fruit preserve, floral. Palate: powerful, ripe fruit, spicy, round tannins."

Smag På Vin

5 stjerner

"Endnu ung Rioja med violet skær i glasset, men med små tegn på begyndende udvikling i aromaen med lidt tobakkede noter ved siden af den rige, mørke frugt og de let krydrede fadnoter. Tør og koncentreret i smagen med pæn syre, ung, let udtørrende tannin og en alkohol, der mærkes i mundhulen – noter af sorte kirsebær, blåbær, dild og mørk chokolade."

Læs hele anmeldelsen her
Vinous

91 points

"Youthful purple color. Expressive aromas of ripe dark berries, incence, potpourri, toasty oak and cola. Luch, fleshy and alluringly sweet, offering palate-coating, oak-spices black and blue fruit and floral pastille flavors that show very good depth. Smooth and lively on the finish, where sneaky tannins shape the lingering dark fruit and spice notes"

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Næsen er dyb, mørk med klart fadpræg, alligevel en vis friskhed over den mørke frugt og det bliver heldigvis aldrig for meget fad, hvilket ellers ofte er tilfældet med  Rioja vinene. Frugten er blåbær og brombær, men derudover lidt kakaopulver og lakridsrod.

I munden er Rosario Vera en fyldig, rund og cremet vin med en rigtig pæn portion sødme og der er nærmest en smule Ribera del Duero feel over vinen. Tanninerne er blide, men -  som med duften - fortsat med friskhed i frugten.  Smagen er rund med et lille peberbid og egentlig stor tørhed, men samlet er vinen venlig, fyldig og fint balanceret. Det er god spansk vin."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt