HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×
90 points
Vinexpressen Points
VinAvisen
93 points
Robert Parker
FlaskeHalsen
EkstraBladet
Alt Om Vin
Houlberg Vinblog

Romain Duvernay Lirac 2019

Top anmeldt Lirac vin!

På lager
DKK 69,95

Pris: Før: 119,00 DKK

v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
75,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

EKSTRA NEDSAT 41%! VANVITTIG FLOT LIRAC TIL PRISEN.

⭐⭐⭐⭐⭐ 7 x top anmeldelser vidner om særdeles flot kvalitet. At du lige nu kan købe vinen til kun 69,95 kr er vanvittigt. Vi har kun et begrænset antal til denne pris.

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Kalvekød
  • Lyst kød
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Topanmeldt Lirac vin fra Romaine Duvernay!

Vinen er produceret af Grenache, Syrah og Mourvedre, fra marker hvor jorden består meget af ler, kalksten og småsten. Druerne udtrækker længe, for at få mest mulig farve, tannin og smag ud af skallerne. Gærer i temperatur kontrolleret tanke og har slutlig lagret mindst 12 måneder i store tanke under jorden.

Vinen har en flot kirsebærrød farve, med et lilla skær. Fine og rige aromaer af brombær, boysenbær, mærke kirsebær, lette urter, kanel og krydderier. Smagen er klassisk Lirac med tørhed og rig mørk frugt. Flot struktur og god balance i denne gode Lirac. God, lang afslutning.

Server denne vin v/ 17-18 grader og gerne til kødretter som svinemørbrad, gryderetter, roastbeef eller som en flot ledsager til julens flæskesteg. Giv gerne vinen 1 times luft inden servering.

Dette er en super velsmagende og halv tør Lirac, som har flot struktur og balance. En Lirac som giver masser af vin for pengene.

Vin Data
Drue
Grenache
Mourvedre
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Romain Duvernay
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
Rhone
Drikkes bedst
2023-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

5 stjerner og udvalgt til `De bedste julevine under 100 kr` af AOV.dk

"Boysenbær og brombær, krydderurt, kanel og en meget fin mineralsk afslutning. Vinen er let reduktiv (savner ilt), kom den på karaffel en times tid inden den skal nydes, så den kan udfolde sit potentiale."

EkstraBladet

5 stjerner

"Sorte bær i duften. Tør krydret i udtrykket med lette animalske noter, kirsebær og violer i smagen. Pæn balance og en pæn afslutning. Ganske flot vin til prisen."

FlaskeHalsen

5 stjerner

5 stjerner og anbefalet til juleaften af FlaskeHalsen

"Når vi taler Rhone, så taler de fleste om Chateauneuf-du-Pape, hvis vi skal helt op i de høje luftlag. Men hold også øje med Lirac, der godt nok ikke er et nyt bekendtskab, men som ikke desto mindre er inde i en enormt spændende udvikling. Det viser Romaine Duvernay også med dette blend af Syrah, Grenache og Mourvedre, der leverer en superflot dybde i aromaen og en rigtig lækker smag, der har sine lidt vilde noter og læder-agtige fornemmelser, der omkrandser den smukt sammensatte helhed, der har en dyb kerne af lækkert balancerede frugter. Det er absolut en Rhone-vin, der giver dig fuld valuta for pengene."

Robert Parker

93 points

90-93 point "It's medium to full-bodied, with plenty of cherry fruit buoyed by hints of cinnamon, clove and allspice. The tannins are supple enough to make the wine easy to drink already, but the depth and concentration suggest at least 6-7 years of aging potential."

VinAvisen

5 stjerner

"En fyldig og intens rødvin på druerne Grenache, Syrah og Mourvèdre. Den fylder godt i munden og i den lange eftersmag. Det er en vellavet og harmonisk vin i god balance og med smag af modne sorte bær, cigarkasse og et strejf af lakrids."

VinExpressen

Anbefalet points

Vinexpressen Points

90 points

"En kanonade af hindbær, jordbær, et strejf af lakridskonfekt og et knæk af peber. Dejlig luftighed trods den høje alkohol på 15.5%.  Læg dertil en laber, blød frugtsødme og en gang flot afrundede tanniner. Meget mere klassisk bliver det vist ikke…. Bravo!"

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

"Uha, det er virkelig klassisk Rhône med sådan en tør og krydret næse, godt med blåbær, mørke kirsebær, grønne blade, nelliker, kanel, peber, provencekrydderier ... og lige under alt det tørre fornemmes der også en diskret lille sødme.

Smagsmæssigt spot on for en klassisk Lirac ... tørhed samtidig med stor frugtrigdom. Tanninerne er pænt tydelige, frugten ren, stram og stringent. Det er en smule krydderier og peber i smagen, som ellers står fint afbalanceret og frisk med lidt mentol samt syrlig bitterhed i eftersmagen. Houlberg balancerer den hen til 4,5 fingre med pil op.!"

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Romain Duvernay

Dette nye vinprojekt udspringer fra to yderst passionerede mennesker, som indbyrdes supplere hinanden perfekt. Jean-Marc Pottiez har igennem en lang karriere tilegnet sig vinden inden for winemaking. Han har blandt andet arbejdet med winemaking i det meget kendte Languedoc og senest i Champagne, hvor han var inde over produktionen i både Nicols Feuillatte og Jacquaert. Romain Duvernay som er grundlægger af projektet er ønolog, og besidder en meget dyb viden og erfaring indenfor jorddyrkelse. Med dette nye projekt vil bagmændene forsøge at imødekomme nye trends i markedet, hvor forbrugerne efterspørger mere økologisk vin.

Det nye samarbejde har ledt til en bølge af positive anmeldelser, fra de største anmeldere i verden. Robert Parker, Michel Bettane og Jancic Robinson er bare et udpluk af de anmeldere, som har været ude og kaste rosende point over dette nye Rhone samarbejde. Derudover har de helt store vinmagasiner, som Decanter, Wine Advocate og Spirits Magazine, uddelt flotte medaljer til Romain Duverany.

Romain Duvernay arbejder med de klassiske druesorter som Syrah, Granache og Mourvedre, i forskellige områder af Rhone. De forskellige jordbundsforhold i områderne kombineret med den eksperimentelle forædling af vinen medfører en skøn diversitet i vinenes karakteristika.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt