KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×

Romain Duvernay Cotes du Rhone White 2022

Hvid Rhone med aromatisk balance

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
85,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Ost
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Hvid Rhone med aromatisk balance

Hvid Rhone sammensat af 40 % Hvid Grenache, 30 % Roussanne og 30 % Vioginer. I markerne er jordbunden rig på sand, hvilket leder til et lille men intenst udbytte på stokkene. Når intensiteten i druerne opfylder winemakerens krav, høstes de nænsomt i morgenstunden for at bibeholde de aromatiske nuancer i druerne. Straks efter bliver druerne presset, hvorefter de gennemgår den kontrollerede fermentering, som strækker sig over 3 uger.

Farven er klar med fine gule nuancer. Næsen er fyldt med fine eksotiske frugter, som blandt andet mango og fersken. I munden er vinen blød, medium fyldig, aromatisk og generel meget velafbalanceret. Smagsnuanceren bekræfter næsen, men i eftersmagen frem springer fine karakteristiske Rhone krydderier.

Denne hvide Rhone er perfekt til hygge før maden rammer bordet, men kan også agere elegant ledsager til fisken, skaldyrene, lette fjerkræsretter, skinken eller diverse oste. Vi anbefaler at servere vinen ved 10-12 grader.

Hvid Rhone-mix med skønne eksotiske frugter og fine karakteristiske krydderier. Denne hvide Rhone har en aromatisk balance, som vi faldt for ved første smagning. Den skal prøves.

Vin Data
Drue
Grenache Blanc
Rousanne
Viognier
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Romain Duvernay
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Rhone
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2024-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Om producenten

Romain Duvernay

Dette nye vinprojekt udspringer fra to yderst passionerede mennesker, som indbyrdes supplere hinanden perfekt. Jean-Marc Pottiez har igennem en lang karriere tilegnet sig vinden inden for winemaking. Han har blandt andet arbejdet med winemaking i det meget kendte Languedoc og senest i Champagne, hvor han var inde over produktionen i både Nicols Feuillatte og Jacquaert. Romain Duvernay som er grundlægger af projektet er ønolog, og besidder en meget dyb viden og erfaring indenfor jorddyrkelse. Med dette nye projekt vil bagmændene forsøge at imødekomme nye trends i markedet, hvor forbrugerne efterspørger mere økologisk vin.

Det nye samarbejde har ledt til en bølge af positive anmeldelser, fra de største anmeldere i verden. Robert Parker, Michel Bettane og Jancic Robinson er bare et udpluk af de anmeldere, som har været ude og kaste rosende point over dette nye Rhone samarbejde. Derudover har de helt store vinmagasiner, som Decanter, Wine Advocate og Spirits Magazine, uddelt flotte medaljer til Romain Duverany.

Romain Duvernay arbejder med de klassiske druesorter som Syrah, Granache og Mourvedre, i forskellige områder af Rhone. De forskellige jordbundsforhold i områderne kombineret med den eksperimentelle forædling af vinen medfører en skøn diversitet i vinenes karakteristika.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt