BEMÆRK; vores fysiske butik i Esbjerg lukket frem til d 27/1. Onlineshoppen kører videre som normalt.

Vi holder UDSALG med mange fantastiske tilbud. Derfor kan der forekomme en ekstra dags leveringstid. Læs mere her

×
92 points
Robert Parker
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Romain Duvernay Cotes du Rhone Villages Seguret 2017

Parker rost Rhone fuld af kompleksitet

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Parker rost Rhone fuld af kompleksitet

Denne Rhone består af 80 % Grenache, 10 % Syrah og 10 % Mourvedre. Stokkene er plantet på bakkesider i Seguret, hvor jordbunden er rig på ler og kalk. De solbeskinnede bakkesider kombineret med jordbunden leder til et lille udbytte med unik intensitet efter modningsperioden. Når høsten er i hus, gennemgår mosten en traditionel fermentering under kontrollerede temperaturer over 10 til 20 dage.

Når resultatet rammer glasset, springer en dyb mørk farve i øjnene. Op af glasset strømmer intense nuancer af vanilje, morca, marmelade og lakridsrod. I munden er vinen fyldig med en god struktur som bliver holdt på plads af de skønne tanniner. Smagen bekræfter næsen og byder og på kaffe noter, som naturligt glider ud i en lang og fyldig eftersmag.

Denne skønne Rhone er den perfekte ledsager til anden, oksekødet og lammet. Vi anbefaler at servere vine v/ 16-18 gader.

Denne Rhone fra Seguret har fået tildelt fine point af selveste Robert Parker, og med sin intensitet og fylde er der ikke noget at sige til det. Fyldig, vel struktureret og masser af kompleksitet. En sand fornøjelse.

Vin Data
Drue
Grenache
Mourvedre
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Romain Duvernay
Størrelse
75 cl
Region
Rhone
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Der var engang, hvor det var nok bare at vide, at Rhone er Rhone, og at det ligger i retning mod det sydøstlige Frankrig. Dernæst skulle man forholde sig til det nordlige og det sydlige Rhone – og nu om stunder skal man også kunne kende forskel på alle de enkelte kommuner undervejs. Det vil jeg ikke gå voldsomt ind i lige her – blot konstatere, at denne vin fra Romaine Douvernay, der producerer vine i flere forskellige Rhone-kommunder, kommer fra Seguret. Her er det blevet til en ret lækker vin, der har en liflig og dejlig aroma, der giver en spændstig energi i modsætningerne til den krydrede og lidt snerpede kant. Det er en vin, der spiller på langt mere end blot frugt og krydderi, for her er der kælet for de detaljer, der også får de små elegante noter frem, og som skaber en særlig dynamik imellem nuancerne. Det kan jeg godt lide."

Robert Parker

92 points

90-92 Point "The medium to full-bodied 2017 Cotes du Rhone Villages Seguret is a supple, silky blend of 80% Grenache and 10% each Mourvèdre and Syrah. Mulberry and blurry notes dominate this rich, concentrated offering that looks to have up to 4-5 years of drinkability."

VinExpressen

Anbefalet points

"Flot og klassisk Rhône-næse med en omfavnende frugt af hindbær, stødt sort peber, lakrids og kirsebærsten, der danser rundt med en blød og indtagende frugtsødme. Rank og slank i munden med moden garvesyrestruktur, der rammer frugten flot ind. Anbefalet"

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Dejlig våd, animalsk næse ... flæsk, popcorn, våd hund, gedestald, blomsterpotpourri, brun sæbe, sæbespåner, lakridsrod samt engelsk lakrids, blåbær, brombær, lavendel, sorte oliven ... den emmer sgu virkelig af Rhône, tør, krydret med masser af klassiske dyder.

I munden er det en tør, syrlig og pænt tanninrig Rhône vin ... tanninerne udtørrer munden og det er vitterlig en vellavet vin med stor charme. Der er syrlige kirsebær, hindbær, lækker syre og sammenlagt bare monsterdejlig Rhône."

Om producenten

Romain Duvernay

Dette nye vinprojekt udspringer fra to yderst passionerede mennesker, som indbyrdes supplere hinanden perfekt. Jean-Marc Pottiez har igennem en lang karriere tilegnet sig vinden inden for winemaking. Han har blandt andet arbejdet med winemaking i det meget kendte Languedoc og senest i Champagne, hvor han var inde over produktionen i både Nicols Feuillatte og Jacquaert. Romain Duvernay som er grundlægger af projektet er ønolog, og besidder en meget dyb viden og erfaring indenfor jorddyrkelse. Med dette nye projekt vil bagmændene forsøge at imødekomme nye trends i markedet, hvor forbrugerne efterspørger mere økologisk vin.

Det nye samarbejde har ledt til en bølge af positive anmeldelser, fra de største anmeldere i verden. Robert Parker, Michel Bettane og Jancic Robinson er bare et udpluk af de anmeldere, som har været ude og kaste rosende point over dette nye Rhone samarbejde. Derudover har de helt store vinmagasiner, som Decanter, Wine Advocate og Spirits Magazine, uddelt flotte medaljer til Romain Duverany.

Romain Duvernay arbejder med de klassiske druesorter som Syrah, Granache og Mourvedre, i forskellige områder af Rhone. De forskellige jordbundsforhold i områderne kombineret med den eksperimentelle forædling af vinen medfører en skøn diversitet i vinenes karakteristika.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt