SUPER VALUE SMAGEKASSE MED 12 FL FOR KUN 499 KR. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×
93 points
Robert Parker
EkstraBladet

Romain Duvernay Cairanne 2017

Anmelderrost Rhone med godt lagrings-potentiale

Ikke på lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Anmelderrost Rhone med godt lagrings-potentiale

Denne Rhone er produceret på et mix af 80 % Grenache og 20 % Syrah. Stokkene er plantet på solrige bakkesider i Cairanne, hvor jorden er rig på kalk og ler. Når druerne har opnået den ønskede modenhed, høstes de nænsomt og bringes til vinkælderen i store kurve. Herefter gennemføres den traditionelle fermentering, hvor mosten med stor stolthed bliver forædlet.

Resultatet er en meget intens og rig lilla farve. Næsen byder på modne sorte frugter og sommerlige blomster. I munden er vinen fyldig, og supplerer næsen med nuancer af chokolade og ristet kaffebønner. Smagen ender i en balanceret intensitet, som bliver hængende i ganen meget længe. Vi forstår godt, at Parker har sendt store roser i retning af denne Rhone.

Denne kraftige Rhone er en perfekt ledsager til intens okse eller vildt. Vinen kan med fordel gemmes i 8 år efter høståret. Vi anbefaler at du serverer vinen v/ 14-16 grader.

Denne Rhone har modtaget høje pointanmeldelser af Robert Parker, og vil blot udvikle sin kompleksitet over de kommende år. Et sikkert hit.

Vin Data
Drue
Grenache
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Romain Duvernay
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Rhone
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2019-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

4 stjerner

"Krydret næse og en flot balanceret meget ligefrem vin. Sorte bær, peber og vilde krydderier i smagen. Pæn koncentration og en krydret afslutning."

Robert Parker

93 points

91-93 point Robert Parker "Mocha, black cherries and dried spices abound on the nose of the 2017 Cairanne, a super effort that aged only in concrete tanks. Full-bodied and creamy-textured, it's lush and layered, with attractive dustings of cocoa and cinnamon on the long, silky finish."

Om producenten

Romain Duvernay

Dette nye vinprojekt udspringer fra to yderst passionerede mennesker, som indbyrdes supplere hinanden perfekt. Jean-Marc Pottiez har igennem en lang karriere tilegnet sig vinden inden for winemaking. Han har blandt andet arbejdet med winemaking i det meget kendte Languedoc og senest i Champagne, hvor han var inde over produktionen i både Nicols Feuillatte og Jacquaert. Romain Duvernay som er grundlægger af projektet er ønolog, og besidder en meget dyb viden og erfaring indenfor jorddyrkelse. Med dette nye projekt vil bagmændene forsøge at imødekomme nye trends i markedet, hvor forbrugerne efterspørger mere økologisk vin.

Det nye samarbejde har ledt til en bølge af positive anmeldelser, fra de største anmeldere i verden. Robert Parker, Michel Bettane og Jancic Robinson er bare et udpluk af de anmeldere, som har været ude og kaste rosende point over dette nye Rhone samarbejde. Derudover har de helt store vinmagasiner, som Decanter, Wine Advocate og Spirits Magazine, uddelt flotte medaljer til Romain Duverany.

Romain Duvernay arbejder med de klassiske druesorter som Syrah, Granache og Mourvedre, i forskellige områder af Rhone. De forskellige jordbundsforhold i områderne kombineret med den eksperimentelle forædling af vinen medfører en skøn diversitet i vinenes karakteristika.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt