BEMÆRK; Showroom i Esbjerg er LUKKET henover påsken inkl. lørdag d. 20/4. - Sidste åbningsdag inden påsken er onsdag d. 17/4!

×
FinansBureauet
ByMalling
Bibenda
Smag På Vin

Risveglio Susu Susumaniello 2015

Smag på en af verdens mest sjældne druesorter.

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Smag på en af de mest sjældne druesorter i verden

Susumaniello - navnet på en af de mest sjældne druer i verden, og navnet på denne rødvin, som er høstet og fremstillet i Salice Salento-området i Puglia - det sydlige Italien helt nede i hælen.

Susumaniello er en syditaliensk blå druesort, som definerer denne velskabte rødvin. På vinmarkerne omkring Salento-området udvælges druerne nøje, hvorefter de skånsomt bliver transporteret til Cantine Risveglio, hvor den egentlige vinifikation finder sted.

Risveglio Susu Susumaniello 2015 gennemgår en fermenteringsproces på ca. 15-20 dage, hvorefter den får lov til at hvile sig på franske egetræsfade i 4 måneder.

Sødmefuld varmblodig Syditaliener

Dens farve er flot rubinrød med lilla nuancer. Duften er intens og kompleks med herlige aromaer af røde bær og noter af krydderier og lidt vanilje.

Susumaniello har en flot cremet viskositet i glasset og opleves varm, blød og indbydende i munden. God struktur og velintegrerede tanniner og let syre giver fint modspil til dens intense sødme, og skaber en harmonisk og intens smagsoplevelse, som slutter af med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 17-18° grader, gerne til rødt kød, grill, pizza og modne tørre oste.

Smagen af sol, varme og intens Middelhavsklima. Susumaniello byder på en fremragende rødvinsoplevelse, hvis man er til sødmefulde rødvine med fin syre og tanniner. Smag på en af verdens mest sjældne druesorter med høj value-for-money.

Plukning af Susumaniello i vinmarkerne omkring Brindisi

Plukning af Susumaniello druer i vinmarkerne omkring Brindisi i Puglia, Syditalien.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Risveglio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Apulien
Lagring
4 mdr. på franske egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2020
Anmeldelser
Bibenda

5 stjerner

ByMalling

5 stjerner

"Dette er en kraftig rødvin, som er dejlig krydret i sin smag. Et enkelt glas er fint, da det er en meget markant og smagfuld rødvin, som passer helt perfekt til fx. tapas, eller andre lette delikate og krydrede retter. Dog kan der i et godt selskab hurtig forsvinde en hel flaske, er jeg sikker på. Hvis du er til en god kraftig rødvin, så vil du med garanti elske SUSU, det er en lidt glemt druesort, hvilket gør vinen lidt ekstra god, da man ikke helt ved hvad man skal forvente, men bliver positiv overrasket. Den mørke dybe røde farve vinen har, er tiltalende, og dens duft er frugtig og dyb. Susumaniello SUSU får topkarakter af ByMalling. Fem ud af fem stjerner."

FinansBureauet

6 stjerner

"Der var syditaliensk sejr i denne uges test i vinpanelet. Risveglio Susu Susumaniello 2015 hedder vinen, som forhandles af AndrupVin.dk til en pris af 79 kr. ved 6 stk. Susumaniello refererer til druesorten, som undertegnede før denne test aldrig havde hørt om. Lidt af en spiritus prøve at forøge at udtale navnet – ikke mindst når man har smagt vinen, for det er svært at nøjes med et enkelt glas. En indbydende varm vin, som byder på kaffe, blommer og kirsebær i næsen og cremet og sødmefuld mund med oceaner af moden frugt og rosiner i marmeladeagtig stil med et strejf af kaffe og tobak i eftersmagen. Lækker sag."

Smag På Vin

5 stjerner

"Helt nede fra bunden af Italien er man igen begyndt at lave vin på den næsten glemte lokale drue, Susumaniello, der har genetiske relationer til Sangiovese. Men Susumaniello er noget helt, helt andet end Sangiovese. Dufter varmt af sorte kirsebær, kogte blommer, mørk chokolade og vanilje. Det er så tilforladeligt, og man venter slet ikke det sanseangreb, man får med den første tår. En eksplosion af brombær, kaffe med fløde, kakao, kanel, tørret frugt, vanilje og meget mere, der får øjnene til at spærre op. Den er cremet i munden, hvor syren er ganske lav, mens tanninen alligevel giver den enorme bærsødme lidt modstand på vej ud. Det er virkelig en deler. Traditionalister med kærlighed til Bourgogne og Barolo vil hade den. Fans af søde rødvine vil kaste deres kærlighed på den. Jeg finder den sjov og interessant som en god oplevelse, og hvis jeg skal lave et ostebord med et godt udvalg af gule oste, så vil den faktisk gøre sig aldeles glimrende."

Læs hele anmeldelsen her
Medaljer

Vinhulen.dk skriver; "Rubinrød til violet og tæt. Duften er meget sødmefuld og fyldt med store brune rosiner, sveske, lakrids, en brændt note af gummi og blå blomme. Smagen er sødmefuld og fed med blå blomme, store brune rosiner, en snert af gummi og vanilje. Så absolut en af de her frugt/sødme bomber fra Italien, der er blevet populære bredt. Hvis du er til det søde og fede i en rødvin, så er dette lige stedet at trække korkproppen op. Harmoni, fedme og velsmag kendetegner denne vin fra start til slut."

Guldmedalje Concours Mondial de Bruxelles

Om producenten

Cantine Risveglio

Cantine Risveglio er en sammenslutning af vinproducenter i Puglia-området, som i protest har valgt at stå sammen og gå imod udbredelsen af intetsigende vine fra Brindisi- og Puglia-området.

Takket være en stor ihærdighed og lidenskab fra de syditalienske vinbønder, opstod Cantine Risveglio, som i dag er anerkendt som overlæggeren indenfor vinfremstilling i Brindisi. I de senere år har Cantine Risveglio besluttet sig for at investere al sin energi i en forbedring af områdets vinproduktion, som i dag bliver belønnet med den ene medalje og anerkendelse efter den anden ved prestigefyldte vinkonkurrencer.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt