NY SUPER VALUE KASSE. 12 GODE RØDVINE FOR KUN 525 KR. LÆS MERE HER.

×
91 points
Mad og Monopolet
VinAvisen

Risveglio GIO 15 Primitivo 2020

En bombastisk vin, der er svær at finde bedre til prisen!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 169,95 DKK stk.
155,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Stoltheden fra Risveglio

Vinen er produceret af 100% Primitivo druer fra gamle vinmarker i Apulien. Druerne høstes i hånden i slutningen af september. Herefter sker der en kraftig sortering, og kun Cantine Risveglio`s bedste druer bliver en del af deres topvin `Gio 15`. Vinen fadlagres 8 mdr i små amerikanske egetræsfade.

Stor, bamset og intens rødvin

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Intense og komplekse aromaer af solmodne røde frugter, som blomme, mørke kirsebær og lidt skovbær. Underliggende noter af balsamico, chokolade, lakrids og pibe tobak. Vinen er særdeles fyldig, struktureret og koncentreret i smagen. Den bombastiske smag holdes i flot balance af syren som tilføjer friskhed til vinen. Eftersmagen er et særdeles lang - næsten et kapitel for sig selv - og fuldender den store, bløde smagsoplevelse.

Server vinen v/ 16-17 grader. Prøv den til rødt kød, lam, vildt eller modne oste. Ligeledes oplagt vin til hygge uden mad. Ikke mindst, så er denne Gio 15 Primitivo en oplagt vin til den danske julemad.

Er du vild med store syditalienske vine, så er Gio 15 lige noget for dig. En kæmpe smagsoplevelse og en opvisning i hvor meget fed, intens og koncentreret vin man kan få til prisen! En bombastisk vin, der er svær at finde bedre til prisen!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Cantine Risveglio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Apulien
Lagring
8 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2024-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

91 points

"Hvis du er til de gode store vine med masser af power, kraft, frugt og fylde, så læs endelig videre. “Risveglio GIO” er et glimrende eksempel, og til prisen er den virkelig god. Næsen bydes på en ren slikbutik af mørke bær – kirsebær, modne jordbær fra skoven, syltede blommer, vaniljetobak, finsk lakrids og labre larver. I munden har den masser af frugtsødme, fylde og fremstår helt smooth og cremet. Den styres i mål af en fin latent syre, som skaber balance – godt glas, som er lidt af en “allrounder”, når det kommer til mad."

VinAvisen

5 stjerner

Wow, denne rødvin er kræs for ganen. Den har stor fylde og koncentration og flere lag af krydrede noter - blandt andet mokka, aromatisk peber, nelliker og strejf af kardemomme - der forenes med dejlig blød frugt. Vinen er næsten et helt måltid i sig selv og kan nydes, præcis som den er. Men krydrede kød- og grøntsagsretter vil også være perfekte ledsagere. Det samme gælder kraftigt smagende oste.

Om producenten

Cantine Risveglio

Cantine Risveglio er en sammenslutning af vinproducenter i Puglia-området, som i protest har valgt at stå sammen og gå imod udbredelsen af intetsigende vine fra Brindisi- og Puglia-området.

Takket være en stor ihærdighed og lidenskab fra de syditalienske vinbønder, opstod Cantine Risveglio, som i dag er anerkendt som overlæggeren indenfor vinfremstilling i Brindisi. I de senere år har Cantine Risveglio besluttet sig for at investere al sin energi i en forbedring af områdets vinproduktion, som i dag bliver belønnet med den ene medalje og anerkendelse efter den anden ved prestigefyldte vinkonkurrencer.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt