NY AMAZING DISCOVERIES SMAGEKASSE! DENNE GANG I SÆRLIG SOMMER UDGAVE KUN MED ROSE OG HVIDVIN! 12 FL FOR KUN 649 KR! LÆS MERE HER

VinAvisen
FlaskeHalsen

Risveglio GIO 15 Primitivo 2016

En bombastisk vin, der er svær at finde bedre til prisen!

Ikke på lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Topvinen fra risveglio!

Vinen er produceret af 100% Primitivo druer. Druerne høstes i hånden i slutningen af september. Herefter sker der en kraftig sortering, og kun Cantine Risveglio`s bedste druer bliver en del af deres topvin `Gio 15`. Vinen fadlagres 8 mdr i små amerikanske egetræsfade.

Stor, bamset og intens rødvin

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Intense og komplekse aromaer af solmodne røde frugter, som blomme, mørke kirsebær og lidt skovbær. Underliggende noter af balsamico, chokolade, lakrids og pibe tobak. Vinen er særdeles fyldig, struktureret og koncentreret i smagen. Den bombastiske smag holdes i flot balance af syren som tilføjer friskhed til vinen. Eftersmagen er et særdeles lang - næsten et kapitel for sig selv - og fuldender den store smagsoplevelse.

Server vinen v/ 16-17 grader. Den kan drikkes nu efter min. 1 times iltning. Vi anbefaler at bruge vinen til rødt kød, modne oste eller som hygge vin uden mad.

Er du vild med store syditalienske vine, så er Gio 15 lige noget for dig. En kæmpe smagsoplevelse og en opvisning i hvor meget fed, sødmefuld og koncentreret vin man kan få til prisen! En bombastisk vin, der er svær at finde bedre til prisen!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Cantine Risveglio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Apulien
Lagring
8 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2022
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Der skal bestemt ikke den store master-grad i vin til, hvis man skal gætte sig frem til, at vi her er i det sydligste Italien. For det er en helt typisk Primitivo-vin fra Puglia, hvor lagene lægger sig tungt over hinaanden på den bløde og charmerende måde. Det er en ret mørk og sødmefuld rødvin, der har en lækker fylde og stadig med et twist af krydderi tilsidst. Det er syditaliensk på den næsten slikmunds-agtige måde, og det virker rigtig charmerende."

VinAvisen

5 stjerner

"Kraftig, saftig Primitivo med frugt, sødme og procenter. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Søger man netop denne type fx til grillmad, får man god kvalitet for pengene."

Medaljer

Guldmedalje China Wine Awards

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

Om producenten

Cantine Risveglio

Cantine Risveglio er en sammenslutning af vinproducenter i Puglia-området, som i protest har valgt at stå sammen og gå imod udbredelsen af intetsigende vine fra Brindisi- og Puglia-området.

Takket være en stor ihærdighed og lidenskab fra de syditalienske vinbønder, opstod Cantine Risveglio, som i dag er anerkendt som overlæggeren indenfor vinfremstilling i Brindisi. I de senere år har Cantine Risveglio besluttet sig for at investere al sin energi i en forbedring af områdets vinproduktion, som i dag bliver belønnet med den ene medalje og anerkendelse efter den anden ved prestigefyldte vinkonkurrencer.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt