VinAvisen
FlaskeHalsen
EkstraBladet

Risveglio 72100 Negroamaro 2016

Syditaliensk bestseller gennem flere år

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Viser potentialet fra syditalien

Vinen kommer fra Brindisi i Apulien. Derfra navnet `72100`, som er postnummeret. Den er produceret af 100% Negroamaro druer fra over 100 år gamle vinstokke. Negroamaro druen stortrives i Syditaliens varme sol, og det kan smages i denne vin. De gamle vinstokke yder ikke en særlig stor mængde druer, men druer med masser af koncentreret frugt. For at bevare så meget frisk frugt i vinen som muligt, så har vinen kun lagret 3 måneder i egefade, men til gengæld helt nye egefade, som har givet vinen noter af vanilje og kaffe. Derefter har vinen lagret 12 måneder i ståltanke. 13,5% alkohol.

Denne 72100 viser virkelig hvor godt 100% Negroamaro kan smage fra syditalien - og netop derfor vinder vinen år efter år flotte præmier.

Fyldig, saftig og let krydret Negroamaro

Denne flotte rødvin har en rubinrød farve med violette nuancer. Aromaer af modne kirsebær og solbær, samt hints af peber, vanilje og kaffe. Den store, saftige og rige frugt er drivkraften i denne vin, som giver virkelig meget for pengene. Eftersmagen er lang, frugtrig og sødmefuld.

Server vinen ved 16-17 grader til retter med f.eks. pasta, pizza, svinekød, grillkød eller vildt.

Muligvis den bedste vin vi har til prisen. 72100 Negroamaro tilbyder intens og fyldig frugt til en yderst fornuftig pris!

Vin Data
Drue
Negroamaro
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Risveglio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Apulien
Lagring
3 mdr i nye fade og 12 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2022
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"5 stjerner GODT KØB

Tætte mørke bær i duften. Animalsk i udtrykket med sorte bær, krydderier, violer og vanilje. Ganske flot balance og længde. En spændende vellavet vin som formår at holde balancen med den intense frugt."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Jeg har tidligere nydt at smage denne syditalienske vin, der er som skabt til det gennemsnitlige danske sæt af smagsløg. Det er en fyldig, blid og smooth vin, der nøjes med en alkoholprocent på 13,5%, selvom den har en rund og charmerende stil, der kunne smage af større tyngde. Det er en vin i den kategori, jeg aldrig ville være bekymret over at introducere til gæster, for den vil ramme en fornemmelse af velbehag og nydelse hos langt de fleste. Derfor er og bliver den en favoritvin i sin prisklasse – og i klassisk syditaliensk stil."

VinAvisen

5 stjerner

"Til prisen ved seks flasker en god, ret let rødvin i fin balance med frugt, krydring, syre og sødme."

Medaljer

Guldmedalje Concours Mondial de Bruxelles

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Cantine Risveglio

Cantine Risveglio er en sammenslutning af vinproducenter i Puglia-området, som i protest har valgt at stå sammen og gå imod udbredelsen af intetsigende vine fra Brindisi- og Puglia-området.

Takket være en stor ihærdighed og lidenskab fra de syditalienske vinbønder, opstod Cantine Risveglio, som i dag er anerkendt som overlæggeren indenfor vinfremstilling i Brindisi. I de senere år har Cantine Risveglio besluttet sig for at investere al sin energi i en forbedring af områdets vinproduktion, som i dag bliver belønnet med den ene medalje og anerkendelse efter den anden ved prestigefyldte vinkonkurrencer.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt