95 points
Romhatten.dk
90 points
Wiskey & Rom Magasinet

Puntacana XOX Rom 70 cl

På lager
DKK 689,00
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Denne rom er en 50 års jubilæumsrom lavet i et begrænset oplag på 3000 nummererede flasker, for at fejre 50 året for Oliver familiens (producenten) immigration til Den Dominikanske Republik fra Cuba. Som de fleste rom fra den dominikanske topproducent Oliver & Oliver er denne rom sammensat af et blend af yngre og ældre destillater, som blandes med en såkaldt moderrom på 25 år, inden den bliver solera-lagret. Rommen er soleralagret i 25-30 år, hvorefter den er færdiglagret 3-6 måneder på Portvinsfade fra Graham’s. 

Rommen er præmieret mange steder, den vandt blandt andet dobbelt guld ved Madrids romkongres i 2013. Det kan man godt forstå, for der er virkelig tale om en kompleks smagsoplevelse. Den dybe mørke næsten rødlige farve gemmer på en duft af moden frugt, vanilje, tobak og en meget fin og subtil aroma af røg. Smagen åbner op med en umiddelbar sødme ogen lækker karamelfedme som langsomt spiller sammen med noter af eg, brændt æble og mokka. Portvinsfadet giver rommens sødme og fedme et modspil af frugtighed, tørhed og fad, som giver Puntacana Club XOX 50 Aniversario en uovertruffen balance og karakter.

Vin Data
Type
Rom
Land
Den Dominikanske Republik
Producent
Oliver & Oliver
Størrelse
70cl
Alkohol Procent
40%
Lagring
25-30 år Solera
Anmeldelser
Romhatten.dk

95 points

Anmeldt d. 03-12-2013 af Mads Heitmann, Romhatten.dk

Duft
Denne rom har en utrolig dyb, tyk og sødmefyldt duft. Duften stemmer 100 procent overens med farven, som er utrolig mørk. Faktisk er den meget, meget mørkerød og alene dét sender mig nogle signaler. Disse signaler bliver, som sagt, ikke gjort til skamme. Duften er præget af modnet frugt, måske lidt vanilje, sødlig tobak og en spidsfindig røget aroma, der kun lige stikker hovedet frem og siger hej. Det er en fantastisk duftoplevelse, man er vidne til her. Man kan sidde længe med næsen begravet i glasset og lede efter nye lag i de forskellige dufte – det eneste problem er, at duften er så overdrevet delikat, at man ikke kan lade være med at drikke efter kun ganske kort tid.

Smag
Jeg er meget tilfreds. Min mund er helt oppe at køre. Den opfylder alle mine forventninger. Den umiddelbare smag er meget sød og imødekommende men alligevel kraftfuld. Smagen åbner sig med en lækker flødekaramel, mere eller mindre som forventet. Der kommer dog en lille krølle på halen i form af noget tørhed længere inde i smagsoplevelsen. Det kan jeg egentligt ret godt lide, da det er med til at give en fin balance imellem sød og tør. Det er en utrolig sød rom, men den bliver på intet tidspunkt vammel i smagen, og det er med sikkerhed på grund af tørken. Det er bestemt ikke en overdrevet tørke, men blot et lille hint af noget blomsteragtigt, der spiller sammen med den tunge frugtsødme.

Læs hele bedømmelsen her

Wiskey & Rom Magasinet

90 points

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt