Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

PulledPork Burger

 Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som hovedret

Forberedelsestid: 60 minutter.
Tilberedningstid: 1 døgn og 14 timer

Ingredienser:

Dag 1:
1 nakkekam af 1,3 – 2 kg

Tør Rub:

  • 2 spsk. mørkt muscovado sukker eller puddersukker
  • 1 spsk. coleman´s sennepspulver
  • 1 spsk. tørret timian
  • ½ spsk. tørret salvie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 tsk. chipotle pulver
  • 1 tsk. chili pulver
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. salt

 

Fremgangsmåde:

Dag 1:

  1. Rens nakkekammen for de værste sener og fedt.
  2. Kværn alle tør rub ingredienserne i en morter eller kaffekværn.
  3. Massér tør rubben godt ind i nakkekammen, som enten kommes i en frostpose hvor luften suges ud eller vakuumpakkes.
  4. Sæt nakkekammen i køleskabet til næste dag.

 

Fremgangsmåde:

Dag 2 (Sæt den evt. over meget tidligt om morgenen eller sent aftenen inden):

  1. Tag nakkekammen ud af posen, og placer den i enten en römertopf (stegeso) eller ildfast fad med stanniol over. En römertopf (stegeso) holder på saften fra nakkekammen og gør den mere mør.
  2. Placer römertopf eller det ildfaste fad i en kold ovn, som sættes til 110 grader uden varmluft.
  3. Nakkekammen skal nu bare hygge sig de næste 10 – 14 timer. Den vil som regel være klar efter ca. 10 timer eller når kernetemperaturen når 90 grader.
  4. Tag nakkekammen ud, og med to gafler trækkes kødet fra hinanden.
  5. Ved servering kan man blande lidt af sin ynglings barbeque sauce med kødet.
  6. Server kødet med burger boller, coleslaw, syltede rødløg- og agurker, eller hvad man har lyst til en pulled pork burger skal bestå af.
  7. Man kan også servere hjemmelavede pommes frites til, og opskriften er HER.

 

Pulled Pork kan uden problemer og med lige så lækker resultat tilberedes i ovnen. Når man først laver en god tør rub, hvor nakkekammen får lov at trække et døgns tid inden tilberedningen bliver det færdige resultat rigtig godt. Er der nu noget pulled pork til overs kan det bruges over flere dage, eller fryses til en anden god gang.

Søren fra Gastromad har haft fornøjelsen, at smage en lækker fyldig Risveglio GIO 15, af primitivo druen til pulled pork burgeren. Den passer rigtig godt til pulled pork pga. den både saftige, let frugtige og fyldig smag uden, at den overtager burgeren.