93 points
Mad og Monopolet
93 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen
98 points
Luca Maroni
Gastromad

Pliniana Re Noire Primitivo di Manduria 2021

Sublim Primitivo fra Manduria. Stor og fed vinoplevelse.

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 229,95 DKK stk.
205,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Sublim Primitivo fra Manduria!

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Manduria - det absolut bedste sted for dyrkning af Primitivo druer. Vinstokkene er meget gamle - langt de fleste over 60 år - og beskæres kraftigt hvert år. Herved ryger produktionen af druer ned på et minimum per vinstok, men de få druer de producere giver en virkelig koncentreret most. Druerne høstes i hånden i slutningen af september, når druerne er på vej til at blive overmodne. Herefter sker der en stræng sortering og vinifisering, hvorefter vinen fadlagrer 6 måneder i franske egetræsfade.

Sådan skal en god Primitivo drejes

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Aromaerne byder på solmoden frugt som sorte kirsebær, blomme og brombær, samt peber, vanilje og mokka. Vinen er lidt af en bombe for dine smagsløg, hvor den fyldige og koncentreret frugt er meget intens. Der er masser af frugtsødme, men også en god struktur og balance i denne rige Primitivo. Eftersmagen er blød og bliver hængende meget længe.

Server vinen v/ 17-19 grader. Prøv den til de tunge gryderetter, rødt kød, vildt, moden ost eller som hygge vin - eller som den helt perfekt vin til den danske julemad.

Pliniana vingården er eksperter i Primitivo - og dette er deres mest imponerende vin - så forvent en topklasse Primitivo. Vinen er et bombardament af solmoden frugt, fulgt op af dybde og struktur - pg eftersmagen bliver fortsætter nærmest i en evighed. En helt fantastisk Primitivo.

⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stjerner VinAvisen "Prisen ved 6 flasker er et godt tilbud (199 kr)"

⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stjerner Gastromad "lang balanceret eftersmag, der kun kalder på mere opfyldning i glasset"

⭐⭐⭐⭐⭐ 93 points Mad&Monopolet "Kan vitterlig klare hvilken som helst juleret"

⭐⭐⭐⭐⭐ 93 points FlaskeHalsen "Et imponerende godt køb"

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Cantine Pliniana
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Apulien
Lagring
8 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2023-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

93 points

"Julemiddagen stiller krav til vinen. Det må gerne være kraftigt, høj alkohol, og mange vil gerne have noget sødme i vinen. Er du til de klassiske smagsudtryk, så kan en Primitivo fra det sydlige Italien være det, du skal vælge, og derfor kommer det heller ikke bag på mig, at svigerfar er rigtig glad, da han smager denne vin til en jule-testmiddag sammen med flæskesteg og hele svineriet. Det er en velskabt Primitivo med en elegance, der får den til at skille sig ud fra den store mængde af Primitivoer. Det er stadig kraftfuldt og dybt, men hvis man helst vil holde en vis balance, til trods for stilarten, så kan den stadig fungere rigtig fint. I december skulle den kommer på tilbud til 100,-, og så er den et imponerende godt køb."

Gastromad

5 stjerner

I test af årets julevine; "En rubinrød farvet vin, med en kraftig bouquet af chokolade, fede madagasker vaniljestænger, mørke krydderier og fad. Smagen er intens med noter af mørk chokolade, svesker og vaniljekorn. En vin med en lang balanceret eftersmag, der kun kalder på mere opfyldning i glasset. På trods af dens kraftige noter har den balancerede tanniner. Re Noire har ligget på fad i 8 måneder og bør drikkes inden 2027. Server den ved 15 – 17 grader til and og gås, lam, vildt, okse og kalv samt oste."

Luca Maroni

98 points

Mad og Monopolet

93 points

"Primitivo er en utrolig populær drue, og navnlig når det kommer til paring med julemad. Den kan være en stor og lidt tung oplevelse, hvis den ikke som denne fra Pliniana Re Noire har syre og blide tanniner. I næsen har den duft af blommer, brombær, vanilje, chokolade, eg og mynte. I munden er den fyldig, har masser af powerfrugt og en blid syre - den kan vitterlig klare hvilken som helst juleret, du sætter foran den. "

VinAvisen

5 stjerner

"Der er mørk chokolade og hyldebær i duften af denne lækre rødvin, mens smagen byder på kirsebær, solbær, boysenbær samt aromatiske varme krydrede noter som hvid peber, sød chili og kardemomme. Eftersmagen er lang og med afrundede tanniner. En vin, der er sin pris værd ved en enkelt flaske - så prisen ved 6 flasker er et godt tilbud (199 kr). Oplagt til den traditionelle julemad."

Medaljer

Guldmedalje Berliner Wein Trophy

Guldmedalje Asia Wine Show

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt