BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET LØRDAG D. 3/6-2023. AMAZING DISCOVERIES SMAGEKASSEN ER TILBAGE - LÆS MERE HER.

×

Opbevaring af portvin

Opbevaring af portvin

Som vinmand får man tit spørgsmålet, "Hvor længe kan jeg gemme den portvin, som jeg lige har åbnet?".

Det afhænger helt af, hvilken portvinstype du har købt.

Tawny og Colheita portvin

En "Tawny" eller "Colheita", som betyder årgang, kan sagtens holde sig på køl med prop på i 3-6 uger. Det er en portvin med mange års fadlagring og som er drikkeklar, når den kommer på flaske.

Vintage og Late Bottled Vintage portvin

Har du åbnet en Vintage eller Late Bottled Vintage, skal den drikkes indenfor en uges tid, men igen - det afhænger af kvaliteten og hvor længe den evt. har ligget. En Vintage portvin udvikler sig ved lagring på flaske og kan - når den er åbnet, sagtens blive bedre på 2. dagen. Det modsatte gør sig desværre også gældende. En Vintage portvin har kun få års fadlagring og skal have en del år på bagen, før den er fuldt udviklet.

Ruby portvin

En ganske almindelig "Ruby" portvin, kan du sagtens opbevare i 6-8 uger - igen anbefaler jeg prop på og på køl. Når du opbevarer din portvin på køl, bevarer den sin friskhed.

Nogle mener, at en portvin skal drikkes i løbet af få dage. Det gør sig gældende ved mange Vintage portvine, men generelt set er det friskheden der først går tabt. I de fleste tilfælde vil du med succes kunne gemme din portvin i en del uger på køl.