Veronelli
FlaskeHalsen
93 points
James Suckling
90 points
Vinhulen Points

OnePio Amarone della Valpolicella Classico DOC 2010

Utrolig kompleks og velskabt Amarone. Fadlagret 60 mdr.

På lager
DKK 499,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 549,95 DKK stk.
504,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

6 års hvile fuldender mesterværket

OnePio Amarone della Valpolicella Classico DOC 2010 kommer fra det medaljevindende vinhus Onepiò beliggende i Briscia provinsen i Norditalien. Et vinhus, som formår at skabe nogle meget vellykkede og prisvindende klassikere, som repræsenterer Veneto regionen på fornemmeste vis.

Utrolig vellykket med stor kompleksitet, struktur og fylde.

Farven er flot mørkerød tangerende til rubinrød med en forførende cremet viskositet. Dens næse byder på en indbydende palette af kirsebær, blåbær og chokolade. Smagen er i en liga for sig. Utrolig koncentreret og fyldig med en skøn smag af mørke bær og krydderier, som fuldendes i en lang, intens eftersmag med diskrete noter af vanilje, tobak og læder.

En Amarone af denne kaliber bør åbnes et par timer før servering, så dens potentiale kan folde sig helt ud. Vi anbefaler at servere denne vin ved 15-16° grader. 

OnePio Amarone della Valpolicella Classico DOC 2010 er den perfekte ledsager til rødt- og grillet kød, modne oste, fede vildtretter som and eller som luksus meditationsvin i selskab med mørk chokolade. En storladen Amarone som denne kan nemt gemmes i 20-25 år i vinkælderen.

 

OnePio Amarone della Valpolicella Classico DOC 2009

Vin Data
Drue
Corvina
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2010
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
OnePio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
Veneto
Lagring
60 mdr fadlagring og 12 mdr tank
Drikkes bedst
2020-2040
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Der findes en del Amarone-vine, der bliver store og voldsomme, bare for at være det. Med smagsbombardementer og alkoholprocenter op imod 18 bliver det efter min smag for monstruøst, når der for alvor skrues op for blusset, og derfor er det en kæmpe glæde, når der dukker en behersket og afstemt Amarone op. Denne vin har et smukt brunligt skær, og den står smukt i glasset med en krydret og flot fyldig duft. Alkoholprocenten er på rare 15,5, og den er med til at sikre et helhedsindtryk, der er fornuftigt og ikke overdrevet. Der er store brændte flader og mørke frugter, men der efterlades hele tiden plads til nuancerne, så det ikke bliver ren sveskegrød. Der er tanniner, der er flotte frugter, og der er først og fremmest kælet for detaljen, så alle nuancerne får deres momenter og ikke bliver overrulet af en overambitiøs pompøsitet. Superlækkert, behersket og vidunderlig Amarone af højeste kaliber."

James Suckling

93 points

"Very ripe aromas of dried fruit and dried flowers. Dried orange peel, too. Full body, round and soft with a wealth of chocolate and ripe fruit. Flavorful finish."

Veronelli

3 stjerner

Vinhulen Points

90 points

"Rubinrød. Duften har en lille sødme efterfulgt af blomme, sveske, fugtig skovbund og suppleret af røde bær. Meget elegant og aristokratisk duftoplevelse. Smagen er blød og rund med lille diskret sødme, skovbund, blomme, sveske og fed stil i smagen sammen med fast frugtsyre og bid. Træ og røg supplerer smagen, der er heftig og lang med solidt tryk fra frugten. Slutter let støvet med stor harmoni."

Medaljer

Guldmedalje International Wine Challenge Bucharest

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Onepiò Winery

Italiens mindste mikrozoner

Onepiò Winery producerer vin i to mikrozoner - Lugana og Valpolicella Classica. Vinmarkerne dyrkes meget traditionelt - specielt i Lugana på de 30 hektar store vinmarker og i Valpolicella Classica, som udgør ca. 3 hektar.

To forskellige regioner og to af de mindste italienske mikrozoner med ens egenskaber - mildt klima, ret lune vintre og godt med varme om sommeren. Perfekte vilkår, der lader druerne modne optimalt med dertilhørende højere sukkerindhold, hvilket resulterer i strukturerede vine med stort gemmepotentiale.

Filosofien bag Onepiò Winery

Filosofien bag dette moderne vinhus bygger på forskellige faktorer, hvor kun de bedste vinplanter og skånsom pleje af vingården er i højsædet. En vinhøst, hvor druerne plukkes med håndkraft og en skånsom udtørring af druerne på måtter, fuldendes med en elegant fadlagring på franske egetræsfade og aftapning på flasker.

En kombination af farver, aromaer, passioneret håndværk pakket ind i en flot, eksklusiv emballage.

Onepiò Winery - stor italiensk vinkunst, der repræsenterer det bedste fra Norditalien.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt