BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT, MEN MED BEGRÆNST TELEFON TID FRA 9-15.30 ALLE HVERDAGE.

×
VinHulen
96 points
Luca Maroni
93 points
Vinhulen Points
FinansBureauet
EkstraBladet
BT

Nugnes Onn` Anto Riserva 2009

En hyldest til grundlæggeren af Nugnes!

Ikke på lager
DKK 178,85
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
183,85 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
RESTPARTI! MEGET BEGRÆNSET MÆNGDE!
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Italiensk Topvin fra øverste hylde

Denne perle er lavet som en hyldest til grundlæggeren af Nugnes, Antonio Nugnes. I dag er det hans søn, Orlando, der driver virksomheden videre, med hjælp fra bl.a. Andrea Bernardini og winemaker Mario Ercolino. Denne vin er lavet af 80% Aglianico, 10% Primitivo og 10% Piedirosso. Alle druerne kommer fra marker med vinstokke på der er min. 80 år gamle. Druerne håndhøstes først i slutningen af oktober, hvor druerne har en optimal modenhed. Vinen har fadlagret hele 24 måneder i franske egetræsfade, og sidenhen i flaske.

Farven er intens mørkerød, og næsten uigennemsigtig. Aromaer af mørke bær og masser af moden kirsebær, peber og lakrids, samt vanilje og tobak fra fadlagringen. Vinen er virkelig harmonisk, fed, koncentreret og utrolig blød. En superb `hyggevin` udover det sædvanlige. I smagen er det især den bløde og koncentreret frugt der fylder, men giv vinen tid, og kompleksiteter og nuancerne bliver ved med at komme.

Vi anbefaler at drikke vinen ved 16-17 grader til retter med grillet eller rødt kød – og især at bruge vinen til gode modne oste samt som hyggevin. Drik vinen nu v/ min. 2 times iltning, eller gem den frem til min. år 2030.

I stil med de andre gode Nugnes vine, men mere blød og med lidt mere sødme fra Primitivo druen. Mums!

Vin Data
Drue
Aglianico
Piedirosso
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2009
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nugnes
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Campania
Lagring
24 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2030
Anmeldelser
BT

5 stjerner

"Fyldig rødvin, medium krydret, lækker, blød smag af modne kirsebær, blommer, lidt skovbær, peber, mørk chokolade, røget toast og fadvanilje."

EkstraBladet

5 stjerner

"Fra marker med vinstokke på der er min. 80 år gamle. Intens i duften af modne blommer. I smagen lakrids, tobak, læder, blommer og vanilje. En intens og kompleks vin yderst velbalanceret med en lang krydret afslutning. Beviser til fulde at man også i det sydlige Italien kan lave fremragende vine. 92 point"

FinansBureauet

5 stjerner

"Frugtintensiv italiener som trods en del år på bagen stadig har potentiale til nogle år i kælderen. Læder i næsen og fast mund med pænt tanninbid og toner af peber, tobak og kirsebær. Spændende vin."

Luca Maroni

96 points

VinHulen

3 stjerner

Vinhulen Points

93 points

"Violet og helt tæt i farven. Duften er fyldt med mørke bær med bærsødme, cedertræ/træ og vanilje i tæt og komprimeret duft. Smagen er rund og blød i helt silkeagtig stil med mørke bær, endnu masser af træ og vanilje fra fadet. Harmonien er fantastisk med fast frugtsyre og spark i tanninerne suppleret af en rank rygrad af fed, ja nærmest tyk, frugt og en eksplosion af velsmag. Ung og viril vin der træger til et par år i kælderen. Så du drikke den nu, så kræver den nogle timer i en karaffel for at ilte."

Om producenten

Nugnes

Deres vine produceres af primært Aglianico, men også af druer som Primitivo, Falanghina og Piedirosso. År efter år er der topanmeldelser til vinene fra Nugnes, og den italienske topanmelder LucaMaroni skrev bl.a. for et par år siden ”Nugnes is simply the best in Italy… values that is the effect of an almost complete control (and a very natural disposition) of viticultural and enological factors of production…. exceptional analytical and sensory skills. Chapeau…”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt