BEMÆRK: Butikken holder ferielukket i uge 29 & 30!! - Online holder åbent og vi sender ordre som normalt! 

×
Gastroland.dk

Nugnes Falerno del Massico Vite Aminea Bianco 2015

Nugnes er en himmelsk hvidvin

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Lyst kød
  • Skaldyr
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Første klasses hvidvin

Top hvidvinen fra Nugnes er en himmelsk hvidvin, med en stor og blød smag af modne frugter. Vinen er lavet af 80% Falanghina og 20% Coda di Volpe, som kommer fra de ældste hvidvins marker som Nugnes ejer, og druerne er først høstet engang midt i oktober, når de er tæt på overmodne. Vinen har fadlagret kort i 3 måneder, for siden at lagre 6 måneder i rustfri ståltanke.

Vinen har en flot gylden farve. Fantastiske og intense aromaer af modne abrikoser og ferskner, samt noter af mandler. I munden er vinen fyldig og særdeles blød, og der er flot harmoni mellem den lette frugtsødme og syre. Der er flotte nuancer i denne frugtrige vin, let mineralske noter, og en lang flot og frugtrig eftersmag.

Drik vinen v/ 10-12 grader til forretter, lyst kød eller fisk og skaldyr. Den kan også bruges som en god hygge hvidvin. Vinen kan gemmes frem til år 2023.

Denne Vite Aminea er en af de bedste hvidvine fra Campanien, og anmeldes år efter år med flotte karaktere. Luca Maroni roser også vinen og skriver bl.a.; ”Aminea er permanent blandt de bedste hvide vine fra Campania” og ”Denne vin har en usædvanlig blødhed, og surhed/sødme i perfekt balance"

Vin Data
Type
Hvidvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nugnes
Størrelse
75cl
Alkohol
13,5%
Region
Campanien
Lagring
3 mdr. egetræsfade samt 6 mdr. på ståltank
Drikkes bedst
2016-2023
Anmeldelser
Gastroland.dk

5 stjerner

"Rund hvidvin med masser af frugtsmag, fedme, en varm eftersmag og lidt syre til at runde af. Rigtig god vin til prisen. Vi drak den til thaimad – her kæmper den lidt, men drik vinen til en gang rejer i hvidløg med lidt pasta. GENKØB."

Om producenten

Nugnes

Deres vine produceres af primært Aglianico, men også af druer som Primitivo, Falanghina og Piedirosso. År efter år er der topanmeldelser til vinene fra Nugnes, og den italienske topanmelder LucaMaroni skrev bl.a. for et par år siden ”Nugnes is simply the best in Italy… values that is the effect of an almost complete control (and a very natural disposition) of viticultural and enological factors of production…. exceptional analytical and sensory skills. Chapeau…”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt