LEVERING INDEN JUL: Ordre bestilt senest d. 19/12 kl. 12.00 vil med garanti blive pakket og sendt til levering inden jul. Ordre modtaget mellem d. 19/12 kl. 12 og d. 20/12 kl. 12, vil ligeledes blive afsendt, men uden garanti for ankomst inden jul. Husk dog at der en yderst sjælden gang kan ske fejl under fragt, derfor anbefaler vi at i bestiller jeres vin hurtigst muligt.

×
Det gode liv
VinAvisen
91
Wine Spectator
EkstraBladet
FinansBureauet
VinHulen

Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010

Aglianico når det er bedst!

På lager
DKK 125,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
130,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Konge rødvin til en urimelig lav pris!

Vi kan ikke blive enige med Nugnes om et fremtidigt samarbejde, derfor kan du nu købe denne Caleno Riserva - en af Campania`s bedste - til en vanvittig lav pris. Hele 30% billigere end vores normalt billige kassepriser!

Aglianico når det er bedst!

Dette var vinen der gjorde Nugnes kendt som en af de bedste vinhuse i Campanien. Vinen blev udviklet i samarbejde med Mario Ercolino, og det er også en vin i absolut topklasse. Produceret af 80% Aglianico og 20% Piedirosso, fra vinstokke med en gennemsnits alder på hele 80 år. De producere ikke mange druer, men de druer de producerer er meget koncentreret. Ydermere får druerne lov at hænge længe på stokkene (høstes først i slutningen af oktober), så de naturligt tørrer lidt ind og mosten der kommer fra druerne bliver endnu mere koncentreret. Vinen lagres først i stålfade, derefter 12 måneder i egetræsfade, for til sidst at ligge min. 24 mdr på flaske inden frigivelse.

Vinens elementer

Farven er intens rød. Aromaer af mørke bær, kirsebær, samt krydrede noter som peber og vanilje. Det er en vin i flot balance – for vinen er på samme tid kraftig, blød og utrolig afbalanceret. En yderst flot `solmoden` vin i perfekt harmoni. Tanninerne er mærkbare, men flot afrundet og tilføjer vinen en flot struktur.

Serveringstemperatur og anvendelse

Vi anbefaler at drikke vinen ved 16-18 grader, til retter med kraftige kødretter, rødt kød samt modne oste. Drik den nu og lad den gerne få lidt ilt en times tid før servering, så den virkelig kan åbne op. Leverer en sublim vinoplevelse nu med yderligere gemmepotentiale til ca. 2025.

En super vin fra Campania - i stil med vores populære Nativ Eremo San Quirico, men med mere af det hele. Mere struktur og kompleksitet - den syditalienske udgave af en "Barolo".

Vin Data
Drue
Aglianico
Piedirosso
Type
Rødvin
Årgang
2010
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nugnes
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Campania
Lagring
12 mdr. på egetræsfade samt 24 mdr. på flaske
Drikkes bedst
2016-2025
Anmeldelser
Det gode liv

6 stjerner

"...Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 er en sublim veldrejet rødvin, som med sin voluminøse, solmodne krop og mørkerøde trutmund, får selv den mest blege og stive dansker til at rødme. En rødvin, som hviler perfekt i sig selv og som er utrolig velafbalanceret. Tanninerne sidder lige i skabet for denne type vin. Fine fløjlsbløde og fyldige, tilstedeværende, men i perfekt samhørighed med vinens flotte struktur, syre og frugt, som afrunder den fuldkomne smagsoplevelse...Veldrejet og et yndefuldt væsen, der målrettet forstår at kærtegne smagsløgene med det ene forførende bombardement efter det andet. Velskabt og yderst potent. En opulent mundfuld af de helt store....."

EkstraBladet

5 stjerner

"En vin primært på Aglianico druen fra det sydlige Italien. Intens i duften af mørke modne bær. I smagen brombær, kirsebær, lakrids, krydderier, peber og vanilje. Yderst flot balanceret og med en høj syre der holder vinen flot oppe. Lang krydret eftersmag. En yderst vellavet vin. 92 point"

FinansBureauet

5 stjerner

"Blød og balanceret syditaliener med sart næse og solmoden mund med afrundede tanniner og dominans af røde bær, vanilje og ristede nødder. En lille charmetrold."

VinAvisen

5 stjerner

"Fantastisk lækker rødvin på druerne Aglianico og Piedirosso. Den har en bred og harmonisk smag med noter af mørke bær og chokolade, bløde tanniner og en lang eftersmag."

VinHulen

2 stjerner

"Violet og tæt. Duften rummer krydrede noter, mørke bær, træ og vanilje. Kraftfuld duft. Smagen er blød og rund med vanilje, masser af træ og mørke bær i en superblød og lækker smagspalette, hvor fadet virkelig smages. Giv den et par år i kælderen for at smide fadet - så kommer der en lille frugtbombe frem med solid kraft, præcis frugtsyre og med mørk frugtsmag. Dejlig vin til solide 2 glas. Drik 2016-2020."

Wine Spectator

91 points

"Shows lovely harmony, layering plush tannins and juicy acidity with a well-meshed range of crushed cherry, dried mint, wild strawberry, mocha and melted licorice flavors, all set in a balanced, medium- to full-bodied frame. Offers a mouthwatering, spiced finish. Aglianico and Piedirosso. Drink now through 2025"

Om producenten

Nugnes

Deres vine produceres af primært Aglianico, men også af druer som Primitivo, Falanghina og Piedirosso. År efter år er der topanmeldelser til vinene fra Nugnes, og den italienske topanmelder LucaMaroni skrev bl.a. for et par år siden ”Nugnes is simply the best in Italy… values that is the effect of an almost complete control (and a very natural disposition) of viticultural and enological factors of production…. exceptional analytical and sensory skills. Chapeau…”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt