SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×
94 points
Jeb Dunnuck
VinAvisen
FlaskeHalsen

Novellum Chardonnay 2021

94-points Chardonnay i verdensklasse!

Ikke på lager
DKK 89,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 109,95 DKK stk.
95,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Suppe
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

En gourmet Chardonnay til fantastisk pris

Produceret af 100% Chardonnay fra Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Producenten bag er anderkendte Jean-Marc Lafage (der bl.a. driver vinhusene Domaine Lafage og Saint-Roch). Druerne kommer fra udvalgte vinmarker, hvor vinstokkene i gennemsnit er 30 år gamle.

Disse marker ligger optimalt, i det forholdsvis varme sydfrankrig, men tæt på middelhavet, hvor der kommer kolde briser fra. Dette er med til at sikre at den er bemærkelsesværdig kompleks og mineralsk af en Chardonnay. 30% af vinen er fadlagret, resten har lagret i ståltanke på resterne af presset Viognier druer, for at give vinen flere frugt og blomster noter.

Denne Novellum Chardonnay er en af de bedste Chardonnay der findes til prisen. Flot strågylden farve i glasset med en let cremet viskositet og et changerende gulligt skær. Intense aromaer af tropisk frugt, citrus, abrikos og blomster. Medium fyldig til fyldig med en skøn frugtig smag. Perfekt afstemt syre holder vinen frisk, sprød og med et flot mineralsk touch. Den perfekt afstemte frugtfylde fortsætter ud i en lang eftersmag.

Server denne hvidvin ved 10-12° grader for den optimale vinoplevelse, og anvend den bredt til fx fisk og skaldyr, diverse forretter, lyst kød eller blot til hygge.

Novellum Chardonnay er en himelsk hvidvin, og så koster den langt under hvad en vin på dette niveau burde koste. Masser af fyldig frugt, perfekt afstemt syre holder vinen sprød og med en mineralitet som er dyre Chablis vine værdige. En gourmet hvidvin til en fantastisk pris!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2021
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Domaine Lafage
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
3 mdr i delvist fad og ståltanke
Drikkes bedst
2022-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - "Det er ikke første – og sikkert heller ikke sidste – gang, jeg bliver glad over at smage denne Chardonnay fra Novellum. En fransk Chardonnay, der er som om, den er skabt til at skabe hygge og glæde, uden at kaste om sig med komplekse og besværlige flader, man skal forholde sig til. Her er en sødmefuld balance i de blide noter, der får vinen til at fremstå indbydende og nem at nyde. En rigtig feel-good-vin med et blødt flow og saftige, lyse frugter."

Jeb Dunnuck

94 points

"A richer styled wine (I've compared this cuvée to a Chardonnay from Mark Aubert), the 2020 Novellum has a medium gold hue as well as a rich, powerful bouquet of caramelized lemon, honeyed almonds, candle wax, and toasted bread. Rich, medium to full-bodied, beautifully textured, and balanced, this is another no brainer purchase."

VinAvisen

5 stjerner

"En lækker og frisk hvidvin med duft af modne citrusfrugter og med en fyldig og tør smag med god frugt og en anelse fennikel."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt