SÅ ER DEN HER! SAPIENTE LIMITED EDITION NO. 2! DEN ULTIMATIVE VIN TIL PRISEN! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER

×
91 points
Jeb Dunnuck
VinAvisen
FlaskeHalsen

Novellum Chardonnay 2018

"A total steal at the price" Citat JebDunnuck der gav vinen 92 po...

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
90,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Suppe
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

En gourmet Chardonnay til fantastisk pris

Produceret af 100% Chardonnay fra Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Producenten bag er anderkendte Jean-Marc Lafage (der bl.a. driver vinhusene Domaine Lafage og Saint-Roch). Druerne kommer fra udvalgte vinmarker, hvor vinstokkene i gennemsnit er 30 år gamle.

Disse marker ligger optimalt, i det forholdsvis varme sydfrankrig, men tæt på middelhavet, hvor der kommer kolde briser fra. Dette er med til at sikre at den er bemærkelsesværdig kompleks og mineralsk af en Chardonnay. 30% af vinen er fadlagret, resten har lagret i ståltanke på resterne af presset Viognier druer, for at give vinen flere frugt og blomster noter.

Denne Novellum Chardonnay er en af de bedste Chardonnay der findes til prisen. Flot strågylden farve i glasset med en let cremet viskositet og et changerende gulligt skær. Intense aromaer af tropisk frugt, citrus, abrikos og blomster. Medium fyldig til fyldig med en skøn frugtig smag. Perfekt afstemt syre holder vinen frisk, sprød og med et flot mineralsk touch. Den perfekt afstemte frugtfylde fortsætter ud i en lang eftersmag.

Server denne hvidvin ved 10-12° grader for den optimale vinoplevelse, og anvend den bredt til fx fisk og skaldyr, diverse forretter, lyst kød eller blot til hygge.

Novellum Chardonnay er en himelsk hvidvin, og så koster den langt under hvad en vin på dette niveau burde koste. Masser af fyldig frugt, perfekt afstemt syre holder vinen sprød og med en mineralitet som er dyre Chablis vine værdige. En gourmet hvidvin til en fantastisk pris!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Domaine Lafage
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
3 mdr i delvist fad og ståltanke
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Pris og kvalitet følges ofte ad, men heldigvis kan man nogle gange fine vine, der smager af langt mere, end de koster. Novellum er sådan en, for den har en masse charme og en imponerende tilgængelighed, samtidig med at den alligevel har noget at byde på til dig, der gerne vil gå mere på opdagelse i vinens underliggende flader. Vi er i det sydlige Frankrig – nærmere betegnet i Roussillon – hvor druerne får masser af solskin at vokse på. De tåler det dog sagtens, for samtidig er området præget af de kølige pust fra Middelhavet, og det betyder, at det ikke bliver alt for tunge temperaturer, som kunne risikere at give for meget sødme i druerne. Det er fyldig og med masser af frugt og nuancer, der er præget af den næring, druerne henter fra den mineralrige jord. På den måde opnår vinen en skøn balance, hvor der både er en blød og betagende cremethed og alligevel en friskhed med mange nuancer. Det kan jeg godt lide."

Jeb Dunnuck

91 points

"Made from all Chardonnay aged on Viognier lees, the 2018 Chardonnay Novellum reveals a medium gold color as well a rich, textured style. Honeysuckle, white peach, brioche, and spice notes all flow to a rounded, textured, layered beauty that's well worth the going rate. Brought up mostly in stainless steel, with 15% in new French oak, this wine always seems to deliver the goods, and the 2018 is no exception."

VinAvisen

5 stjerner

"Denne hvidvin kan Chardonnay-druen godt være stolt af. Det er en ualmindelig lækker vin - den er fyldig, harmonisk, har moden frugt, fine krydrede noter, tilpas syre og en fløjlsblød afrunding. Normalprisen er helt ok for denne kvalitet. Nyd den til fjerkræ, fede fisk eller modne brietyper."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt