92 points
Jeb Dunnuck
FlaskeHalsen

Novellum Chardonnay 2017

"A total steal at the price" Citat JebDunnuck der gav vinen 92 po...

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
90,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Suppe
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

En gourmet Chardonnay til fantastisk pris

Produceret af 100% Chardonnay fra Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Producenten bag er anderkendte Jean-Marc Lafage (der bl.a. driver vinhusene Domaine Lafage og Saint-Roch). Druerne kommer fra udvalgte vinmarker, hvor vinstokkene i gennemsnit er 30 år gamle.

Disse marker ligger optimalt, i det forholdsvis varme sydfrankrig, men tæt på middelhavet, hvor der kommer kolde briser fra. Dette er med til at sikre at den er bemærkelsesværdig kompleks og mineralsk af en Chardonnay. 30% af vinen er fadlagret, resten har lagret i ståltanke på resterne af presset Viognier druer, for at give vinen flere frugt og blomster noter.

Denne Novellum Chardonnay er en af de bedste Chardonnay der findes til prisen. Flot strågylden farve i glasset med en let cremet viskositet og et changerende gulligt skær. Intense aromaer af tropisk frugt, citrus, abrikos og blomster. Medium fyldig til fyldig med en skøn frugtig smag. Perfekt afstemt syre holder vinen frisk, sprød og med et flot mineralsk touch. Den perfekt afstemte frugtfylde fortsætter ud i en lang eftersmag.

Server denne hvidvin ved 10-12° grader for den optimale vinoplevelse, og anvend den bredt til fx fisk og skaldyr, diverse forretter, lyst kød eller blot til hygge.

Novellum Chardonnay er en himelsk hvidvin, og så koster den langt under hvad en vin på dette niveau burde koste. Masser af fyldig frugt, perfekt afstemt syre holder vinen sprød og med en mineralitet som er dyre Chablis vine værdige. En gourmet hvidvin til en fantastisk pris!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Domaine Lafage
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
3 mdr i delvist fad og ståltanke
Drikkes bedst
2019-2021
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Med en fin strågul farve er denne Chardonnay fra Languedoc-området i Frankrig igen i 2017-årgangen en rigtig fin oplevelse til en yderst behagelig pris. Det er tydeligt at fornemme, at det er en vin fra den lidt lunere del af Frankrig, for der er en fin fylde og blødhed i smag og struktur. Samtidig er der plads til den friskhed og citrus, mange af os holder så meget af, når der skal hvidvin i glasset på en lun dag. Det gør Novellum til en vidunderlig hvidvin, der giver masser af kvalitet for pengene."

Jeb Dunnuck

92 points

"Coming from 100% Chardonnay that was aged on Viognier lees, the 2017 Vin de France Novellum boasts sensational notes of ripe citrus, white flowers, and spice, with loads of classic Catalanes salinity and obvious minerality. Aged in 15% new barrels, it’s medium-bodied, has remarkable purity, integrated acidity, and is a total steal at the price. Drink it over the coming 2-4 years."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt