VinAvisen
92
Robert Parker
FinansBureauet

Novellum Chardonnay 2016

"Compete with wines five times the price" R Parker

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
90,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Suppe
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

En gourmet Chardonnay til fantastisk pris

Produceret af 100% Chardonnay fra Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Producenten bag er anderkendte Jean-Marc Lafage (der bl.a. driver vinhusene Domaine Lafage og Chateau Saint-Roch). Druerne kommer fra udvalgte vinmarker, hvor vinstokkene i gennemsnit er 30 år gamle.

Disse marker ligger optimalt, i det forholdsvis varme sydfrankrig, men tæt på middelhavet, hvor der kommer kolde briser fra. Dette er med til at sikre at denn er bemærkelsesværdig kompleks og mineralsk af en Chardonnay. 30% af vinen er fadlagret, resten har lagret i ståltanke på resterne af presset Viognier druer, for at give vinen flere frugt og blomster noter.

Denne Novellum Chardonnay er formentligt den bedste Chardonnay der kan findes til prisen. Flot strågylden farve i glasset med en let cremet viskositet og et changerende gulligt skær. Intense aromaer af tropisk frugt, citrus, abrikos og blomster. Medium fyldig til fyldig med en skøn frugtig smag. Perfekt afstemt syre holder vinen frisk, sprød og med et flot mineralsk touch. Den perfekt afstemte frugtfylde fortsætter ud i en lang eftersmag.

Server denne hvidvin ved 10-12° grader for den optimale vinoplevelse, og anvend den bredt til fx fisk og skaldyr, diverse forretter, lyst kød eller blot til hygge.

Novellum Chardonnay er en himelsk hvidvin, og så koster den langt under hvad en vin på dette niveau burde koste. Masser af fyldig frugt, perfekt afstemt syre holder vinen sprød og med en mineralitet som er dyre Chablis vine værdige. En gourmet hvidvin til en fantastisk pris!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2016
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Domaine Lafage
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
3 mdr i delvist fad og ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Sydfransk Chardonnay i elegant stil med floral næse og delikat mund i mellemfyldig stil med let præg af eksotisk frugt pakket ind i lidt smørfedme og med et mineralsk strejf i eftersmagen."

Robert Parker

92 points

"A sensational wine that will compete with wines five times the price, the 2016 Novellum Chardonnay is the real deal and actually reminded me of a Chardonnay from Mark Aubert in California's Sonoma County. White peach, crushed rocks, spice and brioche notes all emerge from this medium to full-bodied Chardonnay that has depth, layered texture and length. Buy it."

VinAvisen

5 stjerner

"Denne hvidvin kan Chardonnay-druen godt være stolt af. Det er en ualmindelig lækker vin - den er fyldig, harmonisk, har moden frugt, fine krydrede noter, tilpas syre og en fløjlsblød afrunding. Normalprisen er helt ok for denne kvalitet. Nyd den til fjerkræ, fede fisk eller modne brietyper."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt