VinAvisen

Nostrada Old Vines Garnacha 2015

Spansk prisbasker med bred appeal

Ikke på lager
DKK 39,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 49,95 DKK stk.
44,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Tapas og snacks
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Silkeblød spanioler til lidt af det hele

Denne spanske charmetrold af en Garnacha vin kommer fra en 250 hektar stor vinmark, hvor de ældste vinstokke blev plantet i 1958. Vingården ligger på den nordlige skråning af Mancayo bjergkæden i det nordvestlige Spanien i regionen Campo de Borja. Her nyder vinstokkene godt af det unikke mikroklima, som byder på lange, varme somre og tørre, kolde vintre.

Vinfremstilling

Nostrada Old Vines Garnacha 2015 består af 100% Garnacha druer. De løse, stenrige jordarter giver fremragende dræn i undergrunden, som primært består af kalksten og meget lidt organsisk materiale. Resultatet er små karakteristiske busklignende vinstokke, hvor netop Garnacha druesorten stortrives.

Druerne bliver håndhøstet i sidste halvdel af september og fermenteres i temperaturstyrede rustfrie ståltanke ved en konstant temperatur på 14° grader.

Vinens elementer

Denne skønne rødvin byder på en dyb rubinrød farve i glasset med en intens lilla kant. Dens næse er spækket med intense aromaer af modne røde bær og med søde noter af marmelade. Den opleves silkeblød i munden med skønne bæraromaer, velintegreret syre og fine tanniner, som munder ud i en lang og behagelig eftersmag. Af en vin i dette prisleje byder denne vin på overraskende meget finesse og kompleksitet.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin ved 17-18° grader og gerne køligere om sommeren. Denne rødvin er en ideel ledsager til grillmåltider, stegeretter, modne oste og til pizza og krydret tapas.

Spansk charmetrold i fornem udførelse, der leverer en overraskende god vinoplevelse i forhold til prisen. Her får du virkelig meget vin for pengene og en imødekommende pleaser, som vil behage langt de fleste smagsløg.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Skruelåg
Producent
Artiga Fustel
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
D.O. Campo de Borja
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2017-2020
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvin på druerne Syrah og Monstrell en udmærket hverdags-vin. Den er ikke særlig kompleks, men har god, saftig frugt og noter af vanille og kaffe fra fadlagringen."

Medaljer

Guldmedalje Berliner Wein Trophy

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt