Super tilbud på 6-dobbelt guldvinder til kun 49,95 kr! Klik her for at læse mere

VinAvisen
FlaskeHalsen
99 points
Luca Maroni

Nativ Suadens Campania Rosso IGT 2017

Intens og frugtrig bulderbasse fra Nativ

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Lam
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Svulstig og intens nyhed fra Nativ

Denne vin er produceret af de lokale druer Aglianico, Piedirosso og Sciascinoso fra Campania regionen. Vinmarkerne ligger i ca. 500 meters højde og jorden er delvist vulkansk og delvist meget leret. Druerne er håndhøstet sent i oktober. Vinen har lagret kortvarigt i delvist sprit nye egetræsfade.

intensitet og frugtfylde

Farven er dyb rubinrød. Intense og frugtrige aromaer af kirsebær, blommer og blåbær, samt noter af peber, kastanje, vanilje og mokka. I munden er vinen meget fyldig, velafbalanceret og med flot struktur. Syren er forholdsvis lav og tanninerne er afrundet. Smagen domineres af rig, frisk og meget fyldig frugt, men også med spændende bagved liggende let krydret noter. Eftersmagen er lang og lækker, og den nærmest tvinger dig til at tage en tår mere.

Server vinen v/ 16-18 grader. Prøv den som den sublime ledsager til en snasket burger, grillaftenen, til lammekølle eller som en super vin til ost og hygge. Giv gerne vinen luft i en times tid inden servering.

Suadens Rosso er en ny fantastisk vin fra Nativ. Sjældent har vi oplevet så meget presset ned i en flaske til denne pris. Dyb, mørk og svulstig frugt, med spændende underliggende nuancer. Perfekt!

Vin Data
Drue
Aglianico
Piedirosso
Sciascinoso
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Nativ
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Campanien
Lagring
Ståltanke / Egetræsfade
Drikkes bedst
2020-2023
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Sublim og svedig Suadens. Jeg er tidligere faldet helt i svime over Suadens-hvidvinen fra den italienske stjerneproducent Nativ. Og nu følger Nativ op med en rød udgave, der er lavet på en blanding af druesorterne Aglianico og Piedirosso. Det er saftsuseme noget, vi mildest talt kan betegne som vellykket, for det er en vin, der er rund og blød, og som alligevel rusker lidt op i sagerne med en lidt vild og rustik afslutning. Det er meget karakterfuldt, det er blødt og det er smooth – og selvom det er storladent i smagen, så er det aldrig decideret vildt."

Luca Maroni

99 points

"99 points. An absolute masterpiece. Never in the past has such a massive, impenetrably dark and fruity wine revealed itself capable of such balance and softness. So clean and pure. Chapeau to the new reference archetype among red wines of Italy."

VinAvisen

5 stjerner

"Dejlig rødvin fra egnen omkring Napoli. Den har en god duft og en bred, harmonisk smag med mange facetter - modne, mørke bær, blommer, fin krydring, lidt chokolade, kaffe, vanille og fint integrerede fadnoter. Vinen er lavet på druerne Aglianico, Piedirosso og Sciacinoso - og eftersmagen er lang."

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt