FlaskeHalsen
99 points
Luca Maroni

Nativ Suadens Campania Bianco IGT 2018

Perfekt hvidvin med stor smagspalette.

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
Beskrivelse

Detaljer

Perfekt hvidvin fra Nativ

Vinen er produceret af de 3 druer Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. Druerne kommer fra marker omkring Torrioni i Campanien. Vinmarkerne er beliggende i ca. 500 meters højde, et sted hvor jorden er meget lerholdig. Druerne høstes ved optimal modenhed i starten/midt oktober. Her er druerne ikke direkte overmodne, men godt modne, hvilket giver mere aroma og intensitet til vinen. Druerne håndhøstes, så kun de bedste druer bliver en del af vinen. Efter ankomst til vingården presses druerne let i hele bunder og gæringen foregår tempraturkontrolleret. Herefter lagrer vinen i først ståltanke og derefter kortvarigt i fade.

Meget aromatisk og smagsfuld

Farven er flot reflekterende og lys gylden. Meget intense aromaer, med noter af pære, fersken og tropiske frugter, samt hints af vanilje og havtorn. Ingen af nuancerne er overvældende, men i perfket samspil. Vinen er på en gang saftig, sprød og kompleks, og med flot fylde. I munden er vinen virkelig spændende med sin koncentration og enorme smagspalette. Eftersmagen er lang og blød.

Server vinen v/ 9-10 grader og brug den gerne til retter med lyst kød, kylling, fisk, østers eller bløde oste.

Denne tophvidvin fra Nativ er en vin der absolut bør prøves. En meget aromatisk og smagsfuld hvidvin, som fortjener at blive serveret til god mad. Er du til fylde, intense frugt nuancer og kompleksitet, så er dette vinen for dig.

Vin Data
Drue
Falanghina
Fiano di Avellino
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13.5%
Region
Campania
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"I tidligere årgange har jeg været meget begejstret over denne midt-italienske hvidvins-basse. Og det er jeg absolut også denne gang, hvor blendet af Fiano, Greco og Falanghina-druer klæder hinanden perfekt i en fyldig, cremet vin med masser af saft og kraft. Der er ikke ret meget syre, og derfor kommer den hurtigt til at fremstå som en blød basse-vin, der er smækker, ukompliceret og alligevel med en enormt nuanceret stil. Det er intet mindre end fremragende – igen i 2018-årgangen."

Luca Maroni

99 points

Medaljer

Awarded Wine points

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt