FinansBureauet
99 points
Luca Maroni
VinHulen

Nativ Suadens Campania Bianco IGT 2017

Perfekt hvidvin med stor smagspalette.

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
Beskrivelse

Detaljer

Perfekt hvidvin fra Nativ

Vinen er produceret af de 3 druer Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. Druerne kommer fra marker omkring Torrioni i Campanien. Vinmarkerne er beliggende i ca. 500 meters højde, et sted hvor jorden er meget lerholdig. Druerne høstes ved optimal modenhed i starten/midt oktober. Her er druerne ikke direkte overmodne, men godt modne, hvilket giver mere aroma og intensitet til vinen. Druerne håndhøstes, så kun de bedste druer bliver en del af vinen. Efter ankomst til vingården presses druerne let i hele bunder og gæringen foregår tempraturkontrolleret. Herefter lagrer vinen i først ståltanke og derefter kortvarigt i fade.

Meget aromatisk og smagsfuld

Farven er flot reflekterende og lys gylden. Meget intense aromaer, med noter af pære, fersken og tropiske frugter, samt hints af vanilje og havtorn. Ingen af nuancerne er overvældende, men i perfket samspil. Vinen er på en gang saftig, sprød og kompleks, og med flot fylde. I munden er vinen virkelig spændende med sin koncentration og enorme smagspalette. Eftersmagen er lang og blød.

Server vinen v/ 9-10 grader og brug den gerne til retter med lyst kød, kylling, fisk, østers eller bløde oste.

Denne tophvidvin fra Nativ er en vin der absolut bør prøves. En meget aromatisk og smagsfuld hvidvin, som fortjener at blive serveret til god mad. Er du til fylde, intense frugt nuancer og kompleksitet, så er dette vinen for dig.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Fiano di Avellino
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Region
Campania
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2021
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

Luca Maroni

99 points

VinHulen

2 stjerner

"Lys strågul. Frisk duft af ananas, citrus og pære i sødmefuld duft med masser af kraft og friskhed. Utroligt lækker duft. Smagen er blød og rund med ganske let syrlighed, moden frugt og poleret smag af ananas, citrus og moden pære med fin frugtsyre men uden biddet. Her har du faktisk så meget sødme, at syren bliver knapt så dominerende, og derfor vil vi sige, at du med fordel kan drikke vinen uden ledsagelse af mad til et glas på terrassen i sommervarmen eller let aperitif. Vellavet og velsmagende"

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt