FlaskeHalsen
99 points
Luca Maroni
FinansBureauet

Nativ Suadens Campania Bianco IGT 2016

Perfekt hvidvin med stor smagspalette.

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
Beskrivelse

Detaljer

Perfekt hvidvin fra Nativ

Vinen er produceret af de 3 druer Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. Druerne kommer fra marker omkring Torrioni i Campanien. Vinmarkerne er beliggende i ca. 500 meters højde, et sted hvor jorden er meget lerholdig. Druerne høstes ved optimal modenhed i starten/midt oktober. Her er druerne ikke direkte overmodne, men godt modne, hvilket giver mere aroma og intensitet til vinen. Druerne håndhøstes, så kun de bedste druer bliver en del af vinen. Efter ankomst til vingården presses druerne let i hele bunder og gæringen foregår tempraturkontrolleret. Herefter lagrer vinen i først ståltanke og derefter kortvarigt i fade.

Meget aromatisk og smagsfuld

Farven er flot reflekterende og lys gylden. Meget intense aromaer, med noter af pære, fersken og tropiske frugter, samt hints af vanilje og havtorn. Ingen af nuancerne er overvældende, men i perfket samspil. Vinen er på en gang saftig, sprød og kompleks, og med flot fylde. I munden er vinen virkelig spændende med sin koncentration og enorme smagspalette. Eftersmagen er lang og blød.

Server vinen v/ 9-10 grader og brug den gerne til retter med lyst kød, kylling, fisk, østers eller bløde oste.

Denne tophvidvin fra Nativ er en vin der absolut bør prøves. En meget aromatisk og smagsfuld hvidvin, som fortjener at blive serveret til god mad. Er du til fylde, intense frugt nuancer og kompleksitet, så er dette vinen for dig.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Fiano di Avellino
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Campania
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Syditaliensk hvidvin i aromatisk stil med indsmigrende næse med noter af smør, kantareller og hvid peber og silkeblød mund med subtile noter af næsten alle tænkelige varianter af eksotisk frugt tilsat ristede toner af nødder og toast."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Man må ikke bande, men skidevære med det, for det får jeg altså lyst til her. Hold nu kæft for en lækker hvidvin, den italienske super-producent Nativ har kreeret. Suadens Bianco har så meget blød fylde, at det er aldeles overvældende, og alligevel er den diskret nuanceret og klarer sig fri af risikoen for at blive overdrevet. Den er lavet på Greco, Fiano og Falanghina-druer, og kombinationen giver en overordentligt koncentreret smag, der spiller flot med musklerne uden at blive indelukket. Der er rigeligt med frugt i retning af æbler, pærer og andre sødmefulde og friske frugter, og eftersmagen holder sig fri af for meget fad-fedme, selvom lagringen er markant. Det her er ganske enkelt en himmelsk hvidvin."

Luca Maroni

99 points

"Sensation inhaling its wonderful olfactory wave, you never meet any flaw or interference. The essence of its perfect emissive persuasiveness is only sylvan aroma and sap of its best grape, with an oxidative integrity that is more flora then fruit. Veins og geranium and jasmine, inserts of candidly coating spices, then veins of pear, peach and plum. No one of these elements dominates the others, no one of these that distorts. Only a polyphonic symphony. The acid-soft balance is the sovereign of taste: the acidity is mineral, turgid and crispy, cloaked in pulp. The bitter is absent. Never received. And its dry extract: triumph of concentration, viscous and dense mantle of such treasure of technique and nature. One of the best white wines ever encountered, among the most consistent, balanced and intact of ever. Chapeau."

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt