94 points
Luca Maroni

Nativ Fiano di Avellino DOCG 2017

Frisk, blød og mange spændende nuancer.

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Suppe
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Frisk, blød og mange spændende nuancer!

Vinen er produceret af 100% Fiano, fra marker ved Lapio i Campanien. Vinstokkene er plantet i vulkansk jord, hvor planterne skal trænge dybt ned for at finde næringsstoffer. Druerne høstes først ved optimal modenhed i 2. halvdel af oktober. Her bliver druerne håndhøstet, så kun de helt gode druer anvendes til denne vin. Vinen lagrer kun kortvarigt i ståltanke, så friskhed og frugt bevares bedst muligt.

Klar, let gylden farve. Friske aromaer af citrus, golden delicious æbler samt lette noter af hawtorn og tropisk frugt. Vinen er halvtør, frisk og blød i smagen. Syren er flot afstemt. Fin fylde og en meget spændende smag med mange nuancer. Eftersmagen er blød.

Server vinen v/ 9-10 grader. Prøv vinen til grillet fisk, fiskesuppe, skaldyr, fjerkræ eller som aperitif.

Er du vild med friske, let frugtrige og bløde hvidvine, så er denne Fiano et godt bud på din næste ynglings vin. Til trods for den ikke alt for intense frugt, finder man utroligt mange spændende smagsnuancer i denne fine hvidvin. Et hit på terrassen i sommervarmen!

Vin Data
Drue
Fiano di Avellino
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ
Størrelse
75 cl
Alkohol
13%
Region
Campania
Lagring
6 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
Luca Maroni

94 points

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt