96 points
Luca Maroni
FlaskeHalsen

Nativ Centoviti Campania Rosato 2017

Top Rose produceret i begrænset mængde.

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Grill mad
  • Salat
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Ny luksus Rose fra Nativ der har det hele!

Vinen er produceret af 100% Aglianico fra vinmarker nær Paternopoli, i Campania regionen. Her råder Nativ over nogle af europas ældste vinstokke, hvorfra druerne til denne top Rose også kommer fra. Alle druerne håndhøstes i først i november. Efter vinifiksering lagrer vinen ca. 3 måneder i ståltanke.

Farven er flot pink. Intense og elegante aromaer af kirsebær, blomster, jordbær og let citrus. Smagen er rig, frugtrig og med fin fylde, men det hele holder sig stadig elegant og frisk. Eftersmagen er lang og en af de mest spændende vi har oplevet i en Rose.

Server vinen ved 9-10 grader. Prøv den til supper, pastaretter, fisk og skaldyr eller endda til lyst kød. Ønsker du en Rose gennem hele grillaftenen, så er Centoviti et oplagt bud.

Denne Centoviti er Nativ`s nye top Rose og virkelig en Rose der har det hele. Masser af smag og fylde, men uden at der gåes på kompromis med elegancen og friskheden. En rigtig luksus Rose der kan bruges gemmen det meste af grillmaden.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rose
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Campanien
Lagring
5 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2019
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er en rosé-vin i den farvemæssigt lette ende, men forventningen om en markant smag bliver indfriet. Det er nemlig den robuste Aglianico-drue, der lægger saft til denne vin, og den bastante drue er forarbejdet, så vi smagsmæssigt rammer et flot sted, hvor der er knald på sagerne, men uden at det bliver for meget. Nativ Centoviti har en meget fyldig duft, og smagen minder mig både om fersken, jordbær og andre sødlige frugter. Og det giver en vin med masser af smag, og en rosé, der er i den søde ende af smags-skalaen."

Luca Maroni

96 points

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt