Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
97 points
Luca Maroni
EkstraBladet

Nativ Blu Onice Irpina Aglianico DOC 2015

Intensitet og elegance fra Nativ

Ikke på lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
125,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Stor smagsoplevelse fra Nativ

Druerne kommer fra marker beliggende ved byen Gesualdo, nærmere Irpinia, Campanien. Her fandt Nativ Srl nogle vinmarker med vinstokke der var 120+ år gamle. De var perfekt beliggende, 600 meter over havets overflade, og jorden var meget stenet og rig på sedimenter og mineraler. Perfekte forhold for at dyrke druer til den topvin som winemaker Mario Ercolino ville skabe. Vinen er produceret på 100% Aglianico, som er høstet af 2 omgange, i slutningen af september samt i slutningen af oktober. Vinen til sidst fadlagret 14 måneder i nye små franske egetræsfade.

Vinens elementer

Vinen har en flot dyb, mørkerød farve, med en lilla kant. Intense aromaer af mørk kirsebærlikør, med noter af peber, krydderier, kakao og marcipan. Smagen er fyldig, koncentreret, med flot struktur og med tonsvis mørk frugt som kommer buldrende, samt de krydrede noter og en let sødme. Det er klassisk Taurasi, mixed med `New world` fad og fylde.

Serveringstemperatur og anvendelse

Denne vin er til store bøffer, grillet kød, moden ost, eller smagfulde gryderetter. Nyd den ved 16-18° grader i store glas. Den kan drikkes nu hvis den iltes 1-2 timer før servering, men har også gemmepotentiale i yderligere 8-10 år for en endnu større vinoplevelse. 

Endnu en flot fra Nativ Srl. Koncentreret, tæt frugt, let sødme og krydderier i flot samspil, som efterlader en vin med både kraft og balance.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Nativ
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Campania
Lagring
14 måneder i nye små fade
Drikkes bedst
2018-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"GODT KØB. Masser af røde bær i duften. I smagen en del fadpræg, sorte kirsebær, blommer, lakrids og vanilje. Pæn syre og intensitet. Krydret, lang afslutning. En spændende vin i den mere elegante stil."

Luca Maroni

97 points

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt