98 points
Luca Maroni

Nativ Bicento Irpinia Canpi Taurasini DOC 2014

Syditaliensk aromabombe i delikat udførelse.

På lager
DKK 112,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
117,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

KUN DENNE WEEKEND - SPAR YDERLIGERE 24% PÅ NATIV BICENTO!

Lige nu kan du sparer yderligere 24% på denne charmebasse fra Nativ! - Nativ er vilde med Danmark og Danskerne er vilde med Nativ`s vine!
Vi - og dermed jer - er Nativ`s suverænt største kunde. Det kommer der engang i mellem nogle ekstra, ekstra skarpe priser ud af.

Smag på en af Syditaliens helt store kronjuveler!

Nativ Bicento. En topvin fra det prisvindende og anmelderroste vinhus, Nativ Slr, som ejes og drives af den kendte vinmager Mario Ercolino og hustru. Et fantastisk vinhus, som har fostret nogle af de bedst anmeldte italienske vine indenfor de sidste 5-6 år.

Hvem kender ikke Nativ Eremo San Quirico? En af de bedst sælgende rødvine i Danmark igennem de seneste år.

Vinmageren "Super Mario" har igen haft den store tryllestav fremme i de mørke vinkældre i Paternopoli. Med Nativ Bicento er endnu et mesterværk og en ny vinstjerne født. Han har gjort det igen!

Nativ Bicento er en formidabel rødvin, som er skabt i dyb respekt for det gamle håndværk. Med Bicento har Nativ forsøgt at skabe en så autentisk Aglianico rødvin, som kan blande sig med de bedste Aglianico vine i verden. Nøje udvalgte vinstokke fra forskellige årtier og områder, i skøn harmoni med en en formidabel vinifikation med fokus på det oprindelige håndværk, som romerne definerede og grundlagde for mere end 2.000 år siden.

Vinmarkerne tilhørende Nativ er placeret omkring byen Taurasi, hvor vinstokke på helt op til 100 år, solidt forankret i den vulkanske undergrund, leverer nogle fantastisk intense vine.

Kort og godt:

  • Ekstrem vellavet Aglianico med indbygget velvære
  • Raffineret, kompleks og intens med en lækker sødmefuld mund og god struktur
  • Blød og frugtig med italiensk gæsffrihed
  • En topvin der rummer alle elementer
  • Ideel til både hygge, grill, rødt kød og kraftfulde retter
  • Sublim vinnydelse nu og de næste 10-12 år

Vinfremstilling

Vinmarkerne til denne topvin ligger placeret i Taurasi i Campania, hvor de ca. 500 moh. nyder godt af de klimatiske forhold. Vinstokkene er nogle steder helt op til 100 år gamle, som byder på en imponerende kraft og intensitet i druerne, men meget lav høstudbytte.

Under den bagende sol i Taurasi i Campania, suger de op til 100 år gamle vinstokke al næring og energi til sig fra den vulkanske undergrund.

I slutningen af oktober håndhøstes druerne og fragtes i små 20 kg. kasser til vingården i Paternopoli, hvor de bliver presset og afstilket. Fermenteringsprocessen strækker sig over ca. 20 dage i ståltanke, hvorefter druemosten bliver hældt på nye franske egetræsfade og lagrer videre i 18 måneder.

Herefter tappes vinen på flasker og lagrer videre.

Vinens elementer

Bicento byder på en intens rubinrød farve i glasset - nærmest sort, hvor man allerede visuelt fornemmer kvaliteten i denne vin.

Utrolig indbydende næse som byder på en en koncentreret palette af solmodne mørke blommer, brombær, blåbær, kirsebær og noter af herbale krydderier, hvid peber, vanilje og lakrids.

Smagen er ganske enkelt i en liga for sig. Et smagsbarometer så intenst, sødmefuldt og strukturet, at den nemt kunne gå hen og blive nationalklenodie i Danmark. En vin der appellerer til mange danske smagsløg.

Dens mund byder på koncentrerede mørke bærfrugter, figner, solmodne kirsebær og skønne noter af hvid peber, vanilje og en smule røg.

En fyldig og intens mundfuld, som sætter alle smagsløg på overarbejde, imens ens hjerne forsøger at kategorisere de mange aromatiske lag, som fortsætter i det uendelige. Hvis denne vin var en film, var det en helaftensfilm i 16:9 format med Dolby Surround.

Det er en intens, fed og meget fyldig rødvin, hvor syren og de fløjlsbløde tanniner giver et fantastisk modspil til den intense frugtsødme.

En vin i fornem balance, velstruktureret og indbydende. 

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/17-18° grader og lad den gerne ilte en times tid før servering. En ideel ledsager til rødt kød, oksekød, grill, vildt og modne oste. Eller som en fantastisk hyggevin, hvis du vil unde dig selv noget af det bedste.

Bicento er ganske enkelt en superb topvin fra italienske Nativ. Mesterlig udførelse og en sand aromabombe, der sætter alle sanser på overarbejde. Ren wellness for både krop og sjæl. En ret unik vinoplevelse til prisen.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Campania
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
Nu og yderligere 12-15 år fra høståret
Anmeldelser
Luca Maroni

98 points

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt