AMAZING DISCOVERIES AUGUST TIL DE HURTIGE! 12 FL LÆKRE RØDVINE FOR KUN 649 KR INCL FRI FRAGT! LÆS MERE HER

×
VinAvisen
96 points
Luca Maroni
FlaskeHalsen

Nativ 25 Rare Greco 2018

Rig 100% Greco hvidvin fra Nativ!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Lyst kød
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Elegant, fyldig og frugtig

Det må være de tre ord der bedst beskriver denne vin. Druerne til denne vin kommer fra området omkring byen Tufo, hvor Nativ Srl ejer omkring 5 hektar vinmarker, hvor jorden er rig på mineraler. Den er produceret af den lokale drue Greco di Tufo, som er plantet i denne ler og kalk holdinge jord. Druerne gærer i tempraturkontrollerede ståltanke, derefter har de har været kort tid på træ, inden selve lagringen, finder sted på ståltanke og efterfølgende på flaske.

Vinens elementer

Vinen byder på en flot lys gylden farve glasset med en let cremet viskositet. Aromaer af pære, let citrus, lidt eksotiske frugter samt mineralske noter. Vinen er frisk, elegant, fyldig og blød. Der er en perfekt balance mellem syditaliensk frugtfylde og fin syre. Eftersmagen bliver hængende længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 10-12 grader for den optimale vinoplevelse. Den passer eminemt til retter med fisk, skaldyr, lyst kød, eller til bløde- og blåskimmel oste.

Nativ 25 Rare er en fantastisk flot Greco di Tufo! Masser af frugt, fylde og fin syre i flot balance.

Vin Data
Drue
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Campania
Lagring
3 måneder i egetræs fade og 6 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2019-2021
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Jeg bliver sjældent top-begejstret over fadlagrede hvidvine i denne prisklasse. For skal hvidvinen være fadlagret, så skal selve mosten være i en kvalitet, der kan holde til fadpræget og modstå de bastante præg, fadlagringen giver dem. Denne italienske hvidvin, der er skabt på Greco di Tufo-druen, er imidlertid en stor oplevelse i en meget fornuftig prisklasse. Druerne er høstet fra stokke, der er vokset 500 meter over havoverfladen i det lune område Irpinia, der ligger på den sydlige del af midt-Italien. Trods fadlagringen fremstår denne vin både frisk og smukt balanceret, og selvom der er enormt meget tyngde i smagen, så bliver det ikke tungt. Den kan tåle at være kølig – men lad den ikke være decideret kold, for så misser du mange af nuancerne – ikke mindst i den skønne og lange eftersmag, der bliver ved at give gavmildt fra sig af sine nuancer."

Luca Maroni

96 points

VinAvisen

5 stjerner

"Fire tidligere årgange har besøgt smagebordet, og hver gang har vi været glade for besøget. 25 Rare er en glimrende hvidvin. Om årgangen 2017 skrev vi: "Fra egnen omkring Napoli kommer denne meget delikate og lækre hvidvin. Den har en let cremet smag med noter af pære samt en næsten karamel-agtig sødme." Dette gælder også for årgang 2018."

Medaljer

Guldmedalje Berliner Wein Trophy

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt