VinAvisen
96 points
Luca Maroni
Smag På Vin
EkstraBladet

Nativ 25 Rare Greco 2017

Rig 100% Greco hvidvin fra Nativ!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Lyst kød
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Elegant, fyldig og frugtig

Det må være de tre ord der bedst beskriver denne vin. Druerne til denne vin kommer fra området omkring byen Tufo, hvor Nativ Srl ejer omkring 5 hektar vinmarker, hvor jorden er rig på mineraler. Den er produceret af den lokale drue Greco di Tufo, som er plantet i denne ler og kalk holdinge jord. Druerne gærer i tempraturkontrollerede ståltanke, derefter har de har været kort tid på træ, inden selve lagringen, finder sted på ståltanke og efterfølgende på flaske.

Vinens elementer

Vinen byder på en flot lys gylden farve glasset med en let cremet viskositet. Aromaer af pære, let citrus, lidt eksotiske frugter samt mineralske noter. Vinen er frisk, elegant, fyldig og blød. Der er en perfekt balance mellem syditaliensk frugtfylde og fin syre. Eftersmagen bliver hængende længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 10-12 grader for den optimale vinoplevelse. Den passer eminemt til retter med fisk, skaldyr, lyst kød, eller til bløde- og blåskimmel oste.

25 Rare 2017 er en fantastisk flot Greco di Tufo! Masser af frugt, fylde og fin syre i flot balance.

Vin Data
Drue
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Campania
Lagring
3 måneder i egetræs fade og 6 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"På greco druen fra det sydlige Italien. Anelse parfumeret i duften. I smagen hvide stenfrugter, tropiske frugtnoter og krydderier. Fyldig og ganske velbalanceret. En madvin med en krydret afslutning."

Luca Maroni

96 points

Smag På Vin

5 stjerner

"Vine på Greco-druen er relativ sjældne, hvilket er en skam, for den aromatiske drue kan give nogle skønne, fyldige og frugtige hvidvine. Som her med 25 Rare, der åbner med en slikken næse, med ferskner, melon, hvide blomster, overmodne pærer og honning. Let frugtsødme, men den er ikke sparsom med syre. Fyldig og let cremet i smagen med igen ferskner, ananas og citrus. Pæn længde på eftersmagen. God vin til kylling, fisk, cremede pastaretter, grilled grøntsager."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Fra egnen omkring Napoli kommer denne meget delikate og lækre hvidvin. Den har en let cremet smag med noter af pære samt en næsten karamel-agtig sødme."

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt