VinAvisen
96 points
Luca Maroni
FinansBureauet
Anbefalet
VinExpressen

Nativ 25 Rare Greco 2016

Rig 100% Greco hvidvin fra Nativ!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Lyst kød
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Elegant, fyldig og frugtig

Det må være de tre ord der bedst beskriver denne vin. Druerne til denne vin kommer fra området omkring byen Tufo, hvor Nativ Srl ejer omkring 5 hektar vinmarker, hvor jorden er rig på mineraler. Den er produceret af den lokale drue Greco di Tufo, som er plantet i denne ler og kalk holdinge jord. Druerne gærer i tempraturkontrollerede ståltanke, derefter har de har været kort tid på træ, inden selve lagringen, finder sted på ståltanke og efterfølgende på flaske.

Vinens elementer

Vinen byder på en flot lys gylden farve glasset med en let cremet viskositet. Aromaer af let citrus, fersken, lidt eksotiske frugter samt mineralske noter. Vinen er frisk, elegant, fyldig og blød. Der er en perfekt balance mellem syditaliensk frugtfylde og fin syre. Eftersmagen bliver hængende længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 10-12 grader for den optimale vinoplevelse. Den passer eminemt til retter med fisk, skaldyr, lyst kød, eller til bløde- og blåskimmel oste.

Nativ Srl er ikke kun gode til at producere rødvin - de laver også flotte hvidvine, og så producere de denne top hvidvin, som er helt eminent!

Vin Data
Drue
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Nativ Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol
13,5%
Region
Campania
Lagring
3 måneder i egetræs fade og 6 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2017-2019
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Frisk syditaliensk Greco vin med floral næse med et hint af honning, sprød mund med fin syre og toner af grønt æble og lime og en delikat eftersmag med let salte toner og et hint af vanilje."

Luca Maroni

96 points

VinAvisen

5 stjerner

"Ret let, delikat og fint krydret hvidvin med god druesmag og noter af tropiske frugter. Dertil et strejf af honning. God, lang eftersmag. En fornøjelse."

VinExpressen

Anbefalet

"Campanien er ikke videre berømt, og da slet ikke for sine hvidvine, men her er en lille lækker sag lavet på fiano di avellino og greco di tufo. Masser af citrus i kombination med en gang egefade, der er diskret integreret og giver en lille fedme i munden. Alkoholen er flot styret, syren er lækker sprød og man fornemmer en nærmest burgundisk inspiration her. Lækker vin."

Om producenten

Nativ

Nativ er et mindre vinhus, der er beliggende i Campanien i kommunen Paternopoli. Det er et ungt vinhus som startede i 2007, men et ungt vinhus med store ambitioner, og de har evnerne til at lave det bedste. De producerer omkring 250.000 flasker vin årligt, og dette antal øges støt hvert år, så længe det ikke går på kompromis med kvaliteten. Nativ Srl laver typiske syditalienske vine med masser af fyldig og ren frugt. 

Vinhuset producere vine på lokale druer som Greco di Tufo, Aglianico, og Fiano di Avellino. Allerede nu er Nativ Srl et af Italiens bedst anmeldte vinhuse, og deres topvin er af Luca Maroni kåret til Italiens bedste rødvin 4. år i streg, hvilket siger en del om kvaliteten der stræbes efter.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt